Twee kleine hoofdjes kijken mij verwachtingsvol aan. “Piano maken?” vraagt het meisje heel bedeesd. Het jongetje knikt instemmend en staart vol verwachting de woonkamer in waar de piano staat. Daar gaat het gebeuren, daar hebben ze naar uitgekeken. Even later klimt het meisje op de pianokruk en wacht tot het klavierdeksel wordt geopend. Voor het jongetje wordt een poef bijgeschoven, zodat hij gelijk mee kan spelen. Even later klinken de pianoklanken door de woonkamer. Van faalangst of angst dat iemand hun pianospel niet mooi vindt, hebben deze kinderen nog geen last. In rap tempo worden alle toetsen afgewerkt; soms lijkt het alsof er zelfs een melodietje doorklinkt. Na een kwartiertje houden ze het voor gezien. Het is wel mooi geweest. “Andere keer weer piano maken?” vraagt het meisje.
Het pianospel van het meisje en het jongetje doet me denken aan de kerstvieringen van de clubs en het zingen tijdens de aangepaste kerkdiensten. In alle vrijmoedigheid en met eerbied mogen de clubleden samen de lof van de Heere bezingen. Wat is het bijzonder dat deze clubbijeenkomsten en aangepaste kerkdiensten georganiseerd kunnen worden. Hier ontmoeten mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten elkaar, leren ze elkaar kennen en beleven ze waardevolle momenten. Deze regionale activiteiten zijn al jarenlang een bron van verbondenheid.
Samen staan we sterk
Ook in dit nieuwe jaar wil Helpende Handen mensen helpen bij het innemen van een betekenisvolle plaats in gezin, kerk en samenleving. Hoe we dat doen, hebben we beschreven in onze kernwaarden: dienstbaarheid, verbondenheid, vertrouwen en waardigheid.
Helpende Handen wil dienstbaar zijn aan jou bij het zoeken naar een betekenisvolle plaats. In verbondenheid met het Woord van God en onze onderlinge verbondenheid bieden we je de kans om andere mensen te ontmoeten tijdens bijeenkomsten of willen we je in contact brengen met vrijwilligers. Als je met ons in contact komt, weet je dat je verhaal bij ons veilig is. Vertrouwen is essentieel om elkaar echt te ontmoeten. De beschermwaardigheid van het leven staat centraal binnen de belangenbehartiging.
Ontmoet elkaar!
Over enkele weken worden de eerste contactbijeenkomsten weer gehouden. Bijeenkomsten met interessante lezingen, mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten en om ervaringen met elkaar te delen. Bekijk de agenda van onze bijeenkomsten en meld je ook aan. Heb je een hulpvraag? Bezoek onze website of bel ons op 0348 – 48 99 70. We staan graag voor je klaar!
Met het pianospel nog in mijn hoofd sluit ik het klavierdeksel en zing zachtjes de woorden: “Wees ons een gids in storm en nacht, en eeuwig ons tehuis.” Wat een mooi gebed aan het begin van dit nieuwe jaar. Laten we ook in dit nieuwe jaar vertrouwen op de leiding van de Heere in ons leven.
Tekst: Bart van der Meijden
Verstandelijke beperkingen
Downsyndroom
Ernstige meervoudige beperking
PrO contactgroep
Lichamelijke beperkingen
Lichamelijke beperking
Lichamelijke beperking en relatie
Syndroom van Turner
Visuele beperking
Spina bifida
Autisme
Autisme (voor ouders)
Autisme in relatie
Jongeren met autisme
Volwassenen met autisme
Autisme en een verstandelijke beperking
Ontwikkeling en gedrag
ADHD
Gedragsproblemen
Hoogbegaafdheid
Hoogbegaafdheid (ouders)
Hoogbegaafde volwassenen
Vereniging langdurige zorg van de Gereformeerde Gemeenten voor reformatorische mensen met een beperking.
IBAN: NL17 INGB 0322 403464 t.n.v. Helpende Handen te Woerden
Adres
Houttuinlaan 7
3447GM Woerden
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!
(C) 2024 Helpendehanden.nl – Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Verloop
Helpende Handen
Wij zijn er sterk van overtuigd dat het internet beschikbaar en toegankelijk moet zijn voor iedereen, en we zetten ons in om een website te bieden die toegankelijk is voor het breedst mogelijke publiek, ongeacht omstandigheden of vaardigheden.
Om dit te bereiken, streven we ernaar de Web Content Accessibility Guidelines 2.1 (WCAG 2.1) van het World Wide Web Consortium (W3C) zo strikt mogelijk te volgen op het AA-niveau. Deze richtlijnen leggen uit hoe webinhoud toegankelijk kan worden gemaakt voor mensen met een breed scala aan handicaps. Het naleven van deze richtlijnen helpt ons ervoor te zorgen dat de website toegankelijk is voor alle mensen: blinden, mensen met motorische beperkingen, visuele beperkingen, cognitieve beperkingen en meer.
Deze website maakt gebruik van verschillende technologieën die bedoeld zijn om deze altijd zo toegankelijk mogelijk te maken. We gebruiken een toegankelijkheidsinterface die het mogelijk maakt voor mensen met specifieke handicaps om de gebruikersinterface (UI) van de website aan te passen en deze naar hun persoonlijke behoeften te ontwerpen.
Daarnaast maakt de website gebruik van een op AI gebaseerde applicatie die op de achtergrond draait en het toegankelijkheidsniveau continu optimaliseert. Deze applicatie herstelt de HTML van de website, past de functionaliteit en het gedrag aan voor schermlezers die door blinde gebruikers worden gebruikt, en voor toetsenbordfuncties die door mensen met motorische beperkingen worden gebruikt.
Als u een storing hebt gevonden of ideeën hebt voor verbetering, horen wij dit graag. U kunt contact opnemen met de beheerders van de website via het volgende e-mailadres: info@helpendehanden.nl
Onze website implementeert de ARIA-attributen (Accessible Rich Internet Applications)-techniek, samen met verschillende gedragsaanpassingen, om ervoor te zorgen dat blinde gebruikers die een schermlezer gebruiken de website kunnen lezen, begrijpen en genieten van de functies. Zodra een gebruiker met een schermlezer de site betreedt, ontvangt hij of zij direct een prompt om het Schermlezer-profiel in te schakelen, zodat ze de website effectief kunnen doorbladeren en bedienen. Hieronder volgt hoe onze website voldoet aan enkele van de belangrijkste vereisten voor schermlezers, samen met schermafbeeldingen van de codevoorbeelden:
We streven ernaar de breedst mogelijke reeks browsers en assistieve technologieën te ondersteunen, zodat onze gebruikers de beste hulpmiddelen voor hen kunnen kiezen, met zo min mogelijk beperkingen. Daarom hebben we hard gewerkt om alle grote systemen te ondersteunen die meer dan 95% van het gebruikersaandeel van de markt bestrijken, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari, Opera en Microsoft Edge, JAWS en NVDA (schermlezers).
Ondanks onze uiterste inspanningen om iedereen in staat te stellen de website aan te passen aan hun behoeften, kunnen er nog steeds pagina's of secties zijn die niet volledig toegankelijk zijn, in de proces van toegankelijk worden, of waarvoor er geen adequate technologische oplossing is om ze toegankelijk te maken. Toch verbeteren we voortdurend onze toegankelijkheid, voegen we opties en functies toe en updaten we deze, en ontwikkelen we nieuwe technologieën. Dit alles is bedoeld om het optimale niveau van toegankelijkheid te bereiken, volgens technologische vooruitgangen. Voor hulp kunt u contact opnemen via info@helpendehanden.nl