AGENDA
Informatieavond ADHD en onbegrepen gedrag
  • Datum: 2 november 2020
  • Tijd: 19:30 uur
  • Locatie: Nieuw-Beijerland
    De Kandelaar
    Dorpsgaard 1

Coen is 12 jaar en gaat naar een school voor speciaal onderwijs. Coen is hyperactief, impulsief en snel afgeleid. Op school vraagt hij veel aandacht. Thuis is hij snel boos, vaak opstandig, brutaal en agressief tegen zijn jongere broer en zusjes. Vader heeft het gevoel bijna dagelijks als politieagent te moeten optreden. Moeder voelt zich machteloos, verdrietig en teleurgesteld. Maar zij kan ook zo genieten van Coen; van zijn creatieve oplossingen en vooral van zijn humor. Toch vraagt moeder zich wel eens af: ‘wanneer is het nu echt gezellig in ons gezin? Er zijn zo vaak escalaties. Hulpverleners benaderen alles positief, maar wat Coen en wij nodig hebben is rust!’

Herken je bovenstaande situatie? Mogelijk is het jouw gezinssituatie zijn. Er zijn meer kinderen en jongeren met ADHD en onbegrepen gedrag; al of niet met een officiële diagnose. Soms wordt vanuit jeugdzorg begeleiding geboden. Dat is mooi, maar deze moeder geeft aan ‘rust’ nodig te hebben. Hoe organiseer je dat en waar vind je dat?

Soms bieden gezinnen vrijwillig gastopvang; voor een dag(deel) per week, tijdens schoolvakantieweken of tijdens een weekwisseling. Er is aandacht, duidelijkheid, structuur en voorspelbaarheid voor het kind. Coen heeft hier ook gebruik van gemaakt. Zijn ouders, broer en zussen probeerden op die momenten weer in een ‘positieve modus’ te komen. Toen het gastgezin met opvang stopte, is een ander gastgezin gevonden. Helaas kwam door een verhuizing een einde aan dit contact. Wat nu voor Coen en het gezin? Weer een gastgezin of zijn er ook andere mogelijkheden? Logeeropvang die meer continuïteit biedt. Waar kwaliteit van zorg en begeleiding en een reformatorische identiteit is gewaarborgd.

Alternatieven

Deze bijeenkomsten worden onder RIVM-richtlijnen georganiseerd. Omdat het maximum aantal bezoekers voor deze bijeenkomst is bereikt, is aanmelden voor deze bijeenkomst niet meer mogelijk.

12 november 2020 wordt in Dirksland een zelfde bijeenkomst georganiseerd. Daarvoor is aanmelden nog mogelijk. Aanmelden voor de wachtlijst voor de bijeenkomst in Nieuw-Beijerland kan via onderstaand formulier. 


Aanmeldingsformulier