Blogs
17 mei 2021 - Fijke Mulder

Corona houdt aan!

Fijke Mulder

Inmiddels worden we als Nederlandse samenleving al ruim een jaar geconfronteerd met de coronapandemie en de gevolgen hiervan. Ook voor Helpende Handen heeft dit ingrijpende gevolgen gehad en ervaren we nog steeds de gevolgen ervan.

Eind vorig jaar slaagden we we er met elkaar wel enigsins in om onze weg te vinden in het aanbieden van en deelnemen aan bijeenkomsten binnen de RIVM-maatregelen en de overheidsmaatregelen. Maar helaas sinds december is de rem er weer opgegaan. Gelukkig zijn er vanuit de overheid plannen om te versoepelen. Als Helpende Handen volgen we deze goed. Je mag best weten dat wij als medewerkers van Helpende Handen er naar uit zien om weer mensen fysiek te kunnen en mogen ontmoeten! 

De vraag hoe lang gaat het nog duren is een, voor ons als mensen, niet te beantwoorden vraag. Natuurlijk, velen in Nederland en in andere landen verwachten dat als er maar voldoende mensen gevacineerd zijn, corona draaglijk zal zijn.  Het mag duidelijk zijn dat ook ik hoop dat we als mensheid het oude normaal weer snel op kunnen pakken. Maar laten we oppassen met ons vertrouwen en onze verwachting te veel op de medici en de overheid of de vaccins te stellen. Heeft de achterliggende tijd niet laten zien dat wij in alles volledig afhankelijk zijn van de zegen van de HEERE?

De grote vraag is: wat hebben wij als mensen geleerd van deze pandemie? Beter nog: wat heeft deze pandemie jou en mij geleerd? Hebben de gevolgen ons dichter bij de HEERE gebracht? Ik zeg het met schroom maar zou het zo kunnen zijn dat er een verband ligt tussen het aanhouden van de pandemie en ons antwoord op deze vraag? Laten we hiermee tot onszelf inkeren en de HEERE smeken om uitkomst! 

OUDERE BLOGS