Blogs
30 juni 2022 - Leo Huisman

Ik ga op reis en ik neem mee

U heeft toch ook wel eens meegedaan aan dat spel in een kring? Het begon met: ‘Ik ga op reis en ik neem mee.’ De zin ging de kring rond en om de beurt werden de eerste woorden herhaald, gevolgd door een eigen aanvulling. En gedurende de rondgang werd de zin steeds langer.

Ik ben in de afgelopen periode ook op reis gegaan voor Helpende Handen. Gelukkig kon dat weer na alle lockdowns. Ik mocht gastheer zijn bij bijeenkomsten voor lotgenotencontact, heb vergaderingen bijgewoond van afdelingsbesturen, heb clubbijeenkomsten bezocht en heb gespreksavonden over (Praktische) thuishulp geleid. Ik ging dus op reis en nam iets mee. Een greep uit de inhoud van mijn reiskoffer:mijn laptop, overzichten, folders, ledenmagazines, schrijfblokken en pennen. Maar ik nam ook veel mee terug, samengevat in een hoofd vol indrukken van waardevolle bijeenkomsten en ontroerende ervaringsverhalen.

Ik hoop nu enkele weken vakantie te gaan houden. Ik ga niet op reis, althans: ik ga geen Helpende-Handen-reizen maken. Maar ik neem wel iets mee. In mijn gedachten, wel te verstaan. Wat ik meeneem? Alle goede herinneringen aan deze Helpende-Handen-ontmoetingen in het afgelopen seizoen. En ze waren goed, mede dankzij uw en jouw bevlogenheid in het werk als vrijwilliger. En dankzij uw en jouw voortdurende gedrevenheid in het werk als mantelzorger.

Hopelijk en mogelijk komen we elkaar na de zomervakantie weer tegen, in Terneuzen, Enkhuizen of Groningen. En alles wat daar tussen ligt. En dat is in ieder geval Woerden, wat toch nog altijd de opstapplaats blijft voor reislustige Helpende- Handen-consulenten.

OUDERE BLOGS