Nieuws
02 oktober 2020

Bijeenkomsten september 2020

In september organiseerde Helpende Handen drie bijeenkomsten voor mantelzorgers van mensen met dementie.

In Goes heeft Dolf Becx met ons nagedacht over de bejegening van mensen met dementie. Dhr. Becx geeft in veel tehuizen uitleg over de implementatie van de Böhm Methodiek. Dit is een methodiek die aansluit op belevingsgerichte zorg. Het is heel belangrijk om je in te leven in hoe de persoon met dementie zich voelt. Hoe voelde hij zich tijdens de oorlog of de watersnood? Wat doet hij nu graag? Wat lust hij graag? Hoe kunnen we hem het beste helpen in het geven van een thuisgevoel?

In Woerden dacht Riëtte Oudenaarden, verpleegkundige geriatrie in het Groene Hart Ziekenhuis en mantelzorger van een schoonvader met dementie, met ons na over 'Samen leven met dementie'. Ze heeft diverse aspecten toegelicht, waaronder het belang van het geven van veiligheid.

Ook in Apeldoorn kregen mantelzorgers veel waardevolle informatie. Geurtje van Schaik, casemanager dementie bij Icare, sprak over 'De kunst van het mantelzorgen'. Ook hier kwamen vragen aan de orde als: Waarom lopen mensen met dementie soms weg? Hoe komt het dat zij vaak hetzelfde vragen?

Organisatie

In Zeeland was er al een contactgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie. Het is de bedoeling dat er voortaan ook op een andere plaats in Nederland een contactgroep zal samenkomen.
Wilt u bij deze bijeenkomsten betrokken blijven? Stuurt u dan een e-mail naar Helpende Handen.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN