Helpende Handen en de gemeente Veenendaal hebben een overeenkomst gesloten waardoor alle inwoners van de gemeente Veenendaal gratis gebruik kunnen maken van onafhankelijke cliëntondersteuning door Helpende Handen.

Gemeente Veenendaal

Wanneer je een zorg- of ondersteuningsvraag voor de gemeente Veenendaal hebt, moet de gemeente je de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. Wanneer er bij je zorgvraag levensbeschouwelijke aspecten meespelen, is het aan te raden gebruik te maken van de cliëntondersteuning van Helpende Handen. Zij zijn op de hoogte van de sociale kaart en identiteitsgebonden zorg.

Cliëntondersteuner

Om je zo goed mogelijk voor te bereiden, kun je gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. De cliëntondersteuner bereidt het gesprek met je voor. Er kunnen vragen op allerlei gebieden aan de orde komen zoals over wonen, inkomen, werk of dagbesteding, zorg, onderwijs, opvoeding, sociale contacten enzovoorts.

Je bespreekt met elkaar de situatie: ‘Wat is de vraag die je hebt?’, ‘Zijn er mensen in je omgeving die je kunnen helpen?’ en ‘Wat kun je nog zelf?’.

De cliëntondersteuner kan bij het keukentafelgesprek aanwezig zijn en bewaakt met je het proces van de eventueel noodzakelijke aanvraag tot inzet van zorg of ondersteuning. Namens Helpende Handen is Corine Rademaker de eerste contactpersoon voor onafhankelijke cliëntondersteuning.

Corine Rademaker
Contactpersoon
Corine Rademaker

Stel je vraag


Contact