Home / Doelgroepen / Autisme / Autisme in relatie
Als één van beide echtgenoten autisme heeft, heeft dat vaak ook invloed op het huwelijk en het gezinsleven. Voor beide partners kan dit een zoektocht zijn. Volwassenen met autisme kunnen elkaar ontmoeten in één van de gespreksgroepen of tijdens een landelijke bijeenkomst voor volwassenen met autisme. Ook kan Helpende Handen advies en ondersteuning geven, aanvullend op de ondersteuning vanuit het sociale netwerk en de reguliere dienstverlening.
Vrouwen van mannen met (een vermoeden van) autisme kunnen elkaar ontmoeten op de landelijke ontmoetingsdag die ieder voorjaar op een werkdag wordt georganiseerd.
Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar zo tot steun te zijn. Daarnaast wordt vaak een deskundige uitgenodigd om over een aan autisme verwant onderwerp te spreken. Ook wordt er af en toe een regionale bijeenkomst georganiseerd.
Mannen die getrouwd zijn met een vrouw met (een vermoeden van) autisme kunnen elkaar ontmoeten op een jaarlijkse landelijke bijeenkomst die op een doordeweekse avond wordt gehouden.
Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar zo tot steun te zijn. Daarnaast wordt vaak een deskundige uitgenodigd om over een aan autisme verwant onderwerp te spreken.
Regionaal worden huiskamerbijeenkomsten georganiseerd voor vrouwelijke partners van mensen met autisme. Het hebben van een diagnose is geen voorwaarde voor deelname aan één van de huiskamergroepen.
Wanneer er geen diagnose is gesteld, is het van belang om zorgvuldig te handelen. Vrouwen die deel willen nemen aan één van de huiskamergroepen, wordt aangeraden zich in literatuur over autisme te verdiepen, aan de hand waaraan men de eigen situatie enigszins kan toetsen.
Helpende Handen geeft advies en ondersteuning aan haar leden, aanvullend op de ondersteuning vanuit het sociale netwerk en de reguliere dienstverlening.
Loop je met vragen? Weet je niet waar je hulp kunt krijgen voor jouw persoonlijke situatie? Dreig je te verdwalen in het woud van regels en voorschriften? Zou je graag een steuntje in de rug krijgen bij het voeren van een gesprek met je hulpverlener, met de gemeenteambtenaar, je dominee of ouderling?
Voor meer informatie, zoals leestips en presentaties van bijeenkomsten uit het verleden, vind je hier diverse documenten.
Lotgenotencontact ‘Autisme in relatie’ is bedoeld voor mensen met een reformatorische achtergrond, die getrouwd zijn met een partner met (een vermoeden van) autisme. In sommige situaties zal een diagnose gesteld zijn bij één van de partners. Er zijn echter ook relaties waarin een vermoeden is van een autistische stoornis bij één van beide partners, maar waar (nog) geen diagnose is. In veel van deze situaties zijn er in zo’n gezin kinderen die een diagnose hebben, naar aanleiding waarvan het autisme bij de partner herkend wordt.
Helpende Handen staat naast je. Heeft u / heb jij na aanleiding van bovenstaande nog een vraag?
Verstandelijke beperkingen
Downsyndroom
Ernstige meervoudige beperking
PrO contactgroep
Verstandelijke beperking
Lichamelijke beperkingen
Lichamelijke beperking
Lichamelijke beperking en relatie
Syndroom van Turner
Visuele beperking
Spina bifida
Autisme
Autisme (voor ouders)
Autisme in relatie
Jongeren met autisme
Volwassenen met autisme
Autisme en een verstandelijke beperking
Ontwikkeling en gedrag
ADHD
Gedragsproblemen
Hoogbegaafdheid
Hoogbegaafdheid (ouders)
Hoogbegaafde volwassenen
Vereniging langdurige zorg van de Gereformeerde Gemeenten voor reformatorische mensen met een beperking.Â
IBAN: NL17 INGB 0322 403464 t.n.v. Helpende Handen te Woerden
Adres
Houttuinlaan 7
3447GM Woerden
Nieuwsbrief
Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!
(C) 2024 Helpendehanden.nl – Alle rechten voorbehouden | Realisatie: Verloop