AGENDA
Themabijeenkomst 'Mam, ik wil ook een vriend(in)!'
  • Datum: 28 september 2022
  • Tijd: 19:30 uur
  • Locatie: Goes
    Sionkerk
    Louise de Colignylaan 177

Op D.V. woensdag 28 september 2022 organiseert Helpende Handen in Goes een avond voor ouders van jongeren met een verstandelijke beperking over vriendschap, verkering en trouwen. Ook ambtsdragers en begeleiders zijn welkom bij deze bijeenkomst.

Thema

'Mam, ik wil ook een vriend(in)!' (Hoe om te gaan met seksualiteit en relaties bij iemand met een verstandelijke beperking.)

Als ouder, wettelijk vertegenwoordiger of familielid van een kind met een verstandelijke beperking kun je voor vragen komen te staan over vriendschap, verkering en trouwen. Tijdens deze bijeenkomst staan vragen als: kan mijn kind een relatie aangaan, trouwen, kinderen krijgen en wat zegt Gods Woord hierover? centraal.

Opening

dhr. F.A. Mulder, directeur Helpende Handen

Sprekers

ds. B. Labee en Marianne Sollie

Invulling bijeenkomst

Marianne Sollie, consulent Helpende Handen, spreekt onder andere over de sociaal-emotionele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking en gaat vanuit de praktijk in op seksualiteit en het aangaan van relaties. Dominee Labee geeft Bijbelse kaders rondom huwelijk en seksualiteit. Tijdens een forumbespreking is er gelegenheid vragen te stellen.

Doelgroep

Ouders, familieleden en wettelijk vertegenwoordigers van mensen met een verstandelijke beperking en betrokken ambtsdragers en begeleiders.


Aanmeldingsformulier themabijeenkomst

Dit formulier geldt per huishouden; dus alleen mensen die een gezamenlijk huishouden vormen kunnen zich gezamenlijk aanmelden.

bij meerdere personen: '/' tussen de voorletter(s) plaatsen

Voor 25 euro per jaar ben je lid van Helpende Handen. Hierdoor maak je het mogelijk dat Helpende Handen mensen met een beperking kan helpen. Als lid van Helpende Handen:
- maak je gratis gebruik van onze dienstverlening
- bezoek je onze contactgroepbijeenkomsten
- ontvang je drie keer per jaar het full colour ledenmagazine ‘Samen’

Relatie tot doelgroep
Groep van zorgvragers