Gedragsproblemen bij kinderen kunnen verschillende oorzaken hebben. Soms hebben kinderen een diagnose in het autistisch spectrum, of is er ADHD geconstateerd. Maar ook minder bekende diagnoses zoals MCDD, ADD, ODD, kunnen zorgen voor probleemgedrag bij kinderen. Ook kan het voorkomen dat er (nog) geen diagnose is gesteld, maar er wel degelijk sprake is van een gedragsprobleem.

Inge van Hell
Consulent Foto van Consulent

Kinderen met gedragsproblemen kosten veel tijd en aandacht. Ze slokken soms alle energie op. Broertjes en zusjes hebben er wel eens genoeg van. Leerkrachten hebben niet deze kinderen, maar nog meer leerlingen in de klas. Ambtsdragers horen soms de verhalen, maar weten niet hoe te reageren.

Doelgroep

De contactgroep Gedragsproblemen organiseert bijeenkomsten voor ouders en beroepsopvoeders van kinderen met gedragsproblemen. De kinderen hebben een normale of bovengemiddelde intelligentie; hun gedragsproblemen komen onder andere voort uit een stoornis in het autistische spectrum of ontstaan door ADHD.

Bijeenkomsten

De contactgroep Gedragsproblemen organiseert twee keer per jaar drie regionale bijeenkomsten met actuele bij de beperkingen passende thema’s.

Gespreksgroepen

In de gespreksgroepen krijgen volwassenen met autisme en/of ADHD de mogelijkheid om in 'kleine' kring hun ervaringen te delen met mensen die zich in dezelfde situatie bevinden. Onder verantwoordelijkheid van Helpende Handen zijn kleinschalige gespreksgroepen gestart of zijn daar mogelijkheden voor. Deze groepen worden geleid door een vrijwillige gespreksleider van Helpende Handen.

Bijeenkomsten hoogbegaafdheid

Ouders van kinderen die (vermoedelijk) hoogbegaafd zijn, zijn van harte welkom op één van onderstaande bijeenkomsten met het thema Samen staan we sterk; de opvoeding van onze hoogbegaafde kinderen. Naast achtergrondinformatie en handvatten door de spreker, is er veel gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Voor meer informatie en aanmelden (klik op plaats van voorkeur)
woensdag 1 april 2020 - Hardinxveld-Giessendam

woensdag 15 april 2020 - 's-Gravenpolder

woensdag 22 april 2020 - Moerkapelle

donderdag 23 april 2020 - Apeldoorn

Deze avonden zijn bedoeld voor ouders van hoogbegaafde kinderen.

Uitnodiging

Heb je vragen over je persoonlijke situatie?

Persoonlijke dienstverlening