Mensen met Downsyndroom hebben een verstandelijke beperking. Dit kan een milde tot matige, en soms een ernstig verstandelijke beperking zijn. Downsyndroom wordt veroorzaakt door een extra chromosoom. Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 300 kinderen met Downsyndroom geboren.

Leo Kok
Consulent Foto van Consulent

Bijeenkomsten

Voor leden van de contactgroep Downsyndroom wordt ieder voorjaar op zaterdagmorgen een bijeenkomst georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en elkaar zo tot steun te zijn. Daarnaast wordt vaak een deskundige uitgenodigd om over een aan Downsyndroom verwant onderwerp te spreken.

Koffieochtenden

 

Heerlijke koffie met wat lekkers erbij en veel gepraat en gezelligheid; dat is een koffieochtend in Noord-Nederland! We komen twee keer per jaar bij elkaar, maar uitgepraat zijn we nooit. Wel een eind rijden soms, want van alle kanten komen we naar elkaar toe; de ene keer in Leeuwarden en een volgende keer in Genemuiden of Vaasen of…… (alles wat daar tussen ligt).
Het is niet alleen erg gezellig, we delen veel met elkaar. Zorgen rond onze ‘Down kinderen’ qua gedrag of ziekte, maar ook de leuke en ondeugende dingen. Moeilijkheden waar we tegenaan lopen, maar ook praktische tips. Waar moet je aan denken als je kind 18 wordt? Hoe vraag je een Pgb aan en hoe kun je dat besteden? Tips over goede cursussen of een mooie woon/werkplek… Kortom: elke keer kom je er wijzer vandaan en kijk je alweer uit naar de volgende keer. Er komen steeds nieuwe moeders bij, ook moeders van kinderen met een andere handicap, zodat de groep steeds groter wordt.

BIJEENKOMSTEN Downsyndroom

UIT HET VERLEDEN

Archief

Heb je vragen over je persoonlijke situatie?

Persoonlijke dienstverlening