Blogs
 • 27 april 2023 - Inge van Hell

  'Een leerzaam proces'

  Wie al wat langer bij Helpende Handen betrokken is, weet dat we in de achterliggende jaren verschillende keren een Bijbels (dag)boek hebben uitgegeven. Door de vaste structuur en extra uitleg zijn deze (dag)boeken geschikt voor jongeren met autisme.

 • 06 april 2023 - Leo Huisman

  Naar buiten

  ‘Kom mee naar buiten allemaal, dan zoeken wij de wielewaal’. Kent u het lied nog van vroeger? Of we echt de wielewaal gaan zoeken, weet ik eigenlijk niet. De gidsen die ons gaan begeleiden houden nog een aantal dingen voor ons geheim.

 • 16 maart 2023 - Jacoline Hendrikse

  Leerzame terugblik

  Dit jaar bestaat Helpende Handen 50 jaar. Een gouden jubileum voor een belangenvereniging, voor mensen met een beperking, die in mijn ogen uniek is. Voor deze vereniging mag ik intussen zevenenhalf jaar werkzaam zijn, waarvan bijna twee jaar als consulent lotgenotencontact.

 • 23 februari 2023 - Bart-Jan Noorlander

  Mensenwerk

  Toekomstbestendige (gehandicapten) zorg is iets wat veel partijen bezighoudt; zorgkantoren, zorgaanbieders, belangenverenigingen maar misschien vooral ook de mensen zelf. Iedere keer wordt benadrukt dat werken in de zorg ‘mensenwerk’ blijft, maar wat is dat eigenlijk?