Blogs
 • 17 mei 2024 - Bart-Jan Noorlander

  Een gezinsvriendelijk overheidsbeleid

  ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.’ Hoewel dit als een cliché kan overkomen, zit er een belangrijke kern van waarheid in. Investeren in de jeugd betekent investeren in de toekomst. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk?

 • 16 mei 2024 - Jacoline Hendrikse

  Een week van het gezi(e)n

  ‘Uit wat voor gezin kom je?’ Dat was een vraag die vaak werd gesteld tijdens mijn vakantiereizen. Er kwam dan allerlei informatie voorbij: wat voor werk vader deed, de gezinssamenstelling, je plek in het gezin, enzovoort. Op die manier kregen we een inkijkje in het leven en het gezin van de ander.

 • 15 mei 2024 - Fijke Mulder

  Het belang van het gezin

  Een gevleugelde uitspraak luidt: ‘Het gezin is de hoeksteen van de samenleving’. In deze Week voor het gezin wil ik graag het belang van het gezin benadrukken. Voor ieder kind is het hebben van een gezin één van de eerste levensbehoeften.

 • 14 mei 2024 - Tineke de Vreugd

  Ankers

  Het gezin is vaak als een haven: een veilige plaats, een stabiele en warme omgeving die bescherming biedt tegen de gevaren van de zee en de storm. Waar scheepjes kunnen rusten en klaargemaakt worden om (zelfstandig) uit te varen. Maar ook in de haven kan het stormen.