Blogs
 • 25 september 2020 - Siegbert Beukens

  Een nieuwe wereld

  Er gaat een nieuwe wereld voor me open wanneer ik ontdek dat mijn kind extra ondersteuning nodig heeft. Waar moet ik beginnen om de juiste ondersteuning te krijgen voor mijn kind? Via-via krijg ik de tip contact op te nemen met de gemeente. De gemeente zou mij kunnen helpen die extra ondersteuning die mijn kind nodig heeft te bieden.

 • 01 september 2020 - Bart-Jan Noorlander

  Vertragen

  Het einde van de zomervakantie is voor velen een moment zich af te vragen ‘hoe blijf ik het gevoel van rust en ontspanning de komende periode vasthouden?’. Na de eerste werk- en schoolweek blijkt dat niet eenvoudig. Het is alsof je op een rustige weg tussen de bossen en weilanden rijdt en moet invoegen op de snelweg.

 • 11 mei 2020 - Corine Rademaker

  Win-win

  Steeds als ik bij de supermarkt een winkelwagentje pakte, stond daar een man het handvat schoon te maken. Week in week uit. Hij leek er plezier in te hebben. Ik bedankte hem regelmatig voor de service en besloot op een gegeven moment een uitvoeriger praatje met hem te maken. Ik was eigenlijk wel benieuwd wat hem op deze plek gebracht had. Hij vertelde dat hij normaal gesproken een baan als sportleraar heeft, maar gezien de crisis dit nu niet in praktijk kon brengen. Openhartig voegde hij eraan toe dat hij ADHD heeft en er niet tegen kan om stil te zitten. De eigenaar van de supermarkt kende hem en had personeel nodig voor de ongebruikelijke werkzaamheden. “Geef mij een probleem en ik los het op, nu voel ik me tenminste nuttig”, zo zei de leraar.

 • 04 juni 2020 - Leo Huisman

  Omdenken

  Laten we niet blijven steken in de blokkade. Wachten achter het hek lost niets op. We moeten kijken wat wèl kan en mag. We moeten op een andere manier gaan organiseren. Er is nog zo veel onzeker. Eén ding is wel zeker: we moeten er goed om denken dat we moeten omdenken.