Blogs
 • 23 november 2023 - Inge van Hell

  Niet het vele is goed, maar het goede is veel

  Onlangs was ik aanwezig bij een bijeenkomst voor vrouwen die in hun huwelijk te maken hebben met autisme bij hun man. Bij de opening lazen we onbedoeld hetzelfde Bijbelgedeelte waarin de trouwtekst staat uit de huwelijksdienst van jaren geleden van één van de vrouwen. Dat gaf gesprek op een dieper niveau.

 • 02 november 2023 - Jacoline Hendrikse

  Gelegenheid en genegenheid

  Dit najaar zijn er weer veel bijeenkomsten van onze diverse contactgroepen. Dit betekent een drukke periode waarin veel wordt gereisd. Daarnaast blikken we in het najaar weer vooruit op de bijeenkomsten voor het komende voorjaar, en daar wil ik graag wat met u over delen.

 • 12 oktober 2023 - Leo Huisman

  Afscheid

  Afscheid nemen kan plaats vinden in verschillende situaties. De meest ingrijpende vorm van afscheid nemen is als mensen je door de dood gaan ontvallen. Als het al mogelijk is om in die situatie bewust afscheid te nemen. Afscheid is er ook als je je vertrouwde omgeving verlaat en gaat verhuizen. Of als...

 • 21 september 2023 - Bart-Jan Noorlander

  Mantelzorgers verdienen meer dan alleen waardering

  In het werk voor Helpende Handen ben ik regelmatig in contact met mantelzorgers tijdens een huisbezoek of lotgenotenbijeenkomsten. Mantelzorgers zijn mensen die zorgen voor een kind, partner of familielid met een (verstandelijke) beperking.