Blogs
 • 24 september 2021 - Inge van Hell

  Vrijwilligers - ze zijn goud waard!

  Het werk van Helpende Handen kan niet zonder de vele vrijwilligers. Daarom een lofrede over alle vrijwilligers en anderen die zich vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend inzetten voor het werk van Helpende Handen en daarmee voor onze doelgroep: mensen met een beperking.

 • 09 september 2021 - Siegbert Beukens

  Een nieuwe start

  De scholen zijn begonnen. Al een aantal weken hangen er spandoeken in de buurt van scholen om automobilisten en andere weggebruikers te wijzen op jonge weggebruikers die zich dagelijks naar school begeven. Doel van deze spandoeken is het vergroten van de verkeersveiligheid om met elkaar te werken aan veilige verkeerssituaties.

 • 19 juli 2021 - Marianne Sollie

  Anders begaafd

  Alice Schippers gebruikt de term ‘mensen met een beperking’ liever niet. Alice werkte jarenlang in het onderwijs en in de gehandicaptenzorg. Sinds januari dit jaar is zij bijzonder hoogleraar disability studies aan de Universiteit voor Humanistiek, een kleine universiteit in Utrecht.

 • 25 juni 2021 - Bart-Jan Noorlander

  Lastige ouders?

  ‘Lastige ouders’: zie hen vooral als betrokken ouders! Je kunt hen zien als ouders met zorgen. Ouders die iets laten zien van waar zij mee te maken hebben. Ouders die jou vertrouwen. Ouders die het door met jou te bespreken kenbaar maken dat jij een aandeel kan hebben in een beter verloop bij bepaalde situaties.