Blogs
06 juni 2024 - Annemarie Verhulst

Collega's

Dit keer een blog over de collega’s met wie ik (grotendeels) al jarenlang samenwerk en die ik op deze manier een keer in het zonnetje wil zetten door mijn waardering voor hen uit te spreken.

Regelmatig staat er een collega met foto en tekst in het magazine of op de website, heeft u wellicht contact met één van hen of ontmoet u hen ergens in het land. Al mijn collega’s zijn gedreven om u (verder) te helpen en elk is professioneel in zijn/haar eigen vakgebied. Maar hoe zijn die mensen die op kantoor bij Helpende Handen werken als collega? 

De kantoordag begint bij binnenkomst vrijwel altijd met een kort praatje met iedereen en de vraag naar elkaars belevenissen en het werk dat wacht. Tussen het werk door een gezellige koffiepauze en een lekkere lunchwandeling als het weer het toelaat. Alle gelegenheid om niet alleen werk-gerelateerde zaken te bespreken, maar ook persoonlijk lief en leed met elkaar te delen.

Collega Bart zorgt ervoor dat iedereen kan lezen welk mooi werk wij doen, en daarnaast verricht hij elke dag nog vele andere taken die zomaar op zijn pad komen, van het beantwoorden van de telefoon tot het uitzoeken van softwarevragen! En hebben wij een vraag over welke praktische zaak dan ook, dan staat hij altijd voor ons klaar om ons te helpen.

Collega Bart-Jan lost de soms ingewikkelde puzzels van hulpvragers op en kan vanuit zijn ervaringen de praktijk vertalen naar beleid of verwoorden in een lezing. In collegiale setting kan hij altijd goed luisteren, weet hij de juiste vragen te stellen en oplossingsgericht mee te denken.

Ook collega Corine weet raad met hulpvragen vanuit het hele land, ze gaat daar voortvarend mee aan de slag en ze levert regelmatig een bijdrage aan bijvoorbeeld een afdelings- of verenigingsavond. Dankzij haar hebben we op kantoor een gezonde groene omgeving omdat zij degene is met de groene vingers!

Collega Fijke is onze directeur en daarmee het gezicht van Helpende Handen naar buiten toe. Maar hij is ook gewoon onze collega. De deur van zijn kamer staat altijd open. Hij hoort graag wat je bezighoudt, geeft alle ruimte voor je eigen invulling van je werk en leeft mee met privésituaties.

Collega Inge viert dit jaar haar 25-jarig dienstverband bij Helpende Handen! Ze heeft al heel wat mensen zien komen en gaan, maar blijft zelf trouw op haar post. Nauwgezet, met oog voor detail, regelt ze al haar bijeenkomsten en redigeert ze (dag)boeken. Naar de collega’s toe is ze altijd even attent, bijvoorbeeld bij gedenkdagen of persoonlijke situaties.

Collega Jacoline houdt van aanpakken en weet zo steeds weer opnieuw de lotgenoten bij elkaar te brengen. Ze bruist altijd van de energie en weet met haar enthousiasme mensen en collega’s te motiveren en in de benen te brengen. Ze brengt op kantoor veel gezelligheid met zich mee!

Collega Leo versterkt nog maar enkele maanden ons team, maar is zeer gemotiveerd om alles onder de knie te krijgen. Hij legt daarbij voortdurend nieuwe contacten. Dat hij met plezier naar zijn werk komt, is duidelijk te merken.

En de laatste in het alfabet is collega Tineke, eveneens een kei in het zoeken naar antwoorden op hulpvragen van mensen die zelf de weg niet precies weten en daarnaast een waardevolle aanvulling in het redactieteam van ons magazine. Behalve voor de hulpvragers heeft ze ook oog voor haar collega’s en een luisterend oor!

Het moge duidelijk zijn: ik waardeer mijn collega’s allemaal en ik hoop nog lang met hen te mogen samenwerken!

OUDERE BLOGS