Blogs
27 juni 2024 - Fijke Mulder

Zomervakantie

Het is aan de temperaturen buiten ineens goed te merken: het is zomer. En dat betekent dat de zomervakantie voor de deur staat. Voor de schoolgaande kinderen is het heerlijk: zes weken vakantie, even niet naar school en lekker genieten van de vrijheid.

Velen gaan tijdens deze vakantie een of twee weken eropuit. Leuke dingen doen, samen genieten van de natuur en/of cultuur. Kortom, vakantie is een periode om naar toe te leven en naar uit te kijken. 

Voor veel gezinnen waarin iemand een beperking heeft, is vakantie echter een intensieve en spannende periode. Met z’n allen thuis of op een vakantieadres, met veel minder structuur en allerlei onverwachte dingen, is soms lastig. Dit kan veel stress geven bij het gezinslid met een beperking, en de andere gezinsleden moeten dit keer op keer maar weer opvangen en oplossen. U begrijpt dat de vakantie voor deze gezinnen een periode is waartegen op wordt gezien en waarvan soms gehoopt wordt dat deze maar snel voorbij mag zijn.

Hoe kijkt u naar de komende vakantie? Ziet u er naar uit? Misschien is er een gezin of alleenstaande in uw omgeving waarvan u weet of merkt dat ze ertegen opzien? Mogelijk kan u een helpende hand bieden. Wees ervan overtuigd dat die helpende hand enorm gewaardeerd wordt.

Ziet u ertegen op? Weet dat er, met eerbied gesproken, Iemand is die nooit met vakantie gaat en altijd naar u wil luisteren. Ik bedoel natuurlijk de HEERE. Hoe moeilijk uw omstandigheden ook kunnen zijn, Hij wil altijd naar u luisteren en wil u helpen. Hij wil er alleen wel om gebeden zijn. Het is vast een overbodige oproep, maar bid Hem om kracht, wijsheid en hulp.

Ook voor ons als medewerkers van Helpende Handen staat de zomervakantie voor de deur. Ook wij gebruiken deze periode om wat tot rust te komen. Maar ook tijdens de vakantie gaat ons werk door. Ook in de vakantieperiode staan we graag voor u klaar om naar u te luisteren en te proberen uw vragen te beantwoorden. Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen. In de vakantieweken (week 29 – 34) zijn wij van maandag tot en met donderdag ’s morgens van 8.30 uur tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar. Uiteraard kunt u ons ook benaderen via info@helpendehanden.nl.

Ik hoop dat de vakantieperiode u, ook als u het moeilijk heeft tijdens deze periode, momenten van rust en bezinning geeft.

OUDERE BLOGS