Praktische Thuishulp

De zoon van Karel en Janet logeert eens per vier weken in een gastgezin. Daarvoor maken ze gebruik van Praktische Thuishulp van Helpende Handen. "Voor ons is zo’n logeerpartij als een terugkerende oase. De boog kan minder gespannen staan. Je hoeft minder alert te zijn op situaties die kunnen escaleren. Je hebt tijd om zelf op te laden."

Praktische Thuishulp van Helpende Handen is ondersteuning bij allerlei praktische dingen zoals: begeleiding bij wandelen, spelen, fietsen, vervoershulp, oppas, gastopvang.

Voor wie

Voor mensen die zelf of in hun gezin te maken hebben met een beperking.

Werkwijze

Bel of mail naar het meldadres van de Praktische Thuishulp in uw omgeving.
Er wordt dan een afspraak voor een intakegesprek. Daarin wordt besproken welke hulp er nodig is en ook wat de mogelijkheden zijn.
De coördinator zoekt een geschikte vrijwilliger en komt met hem of haar kennismaken. Als het tussen beide partijen ‘klikt’ gaat de hulp van start. De afspraken worden schriftelijk vastgelegd, zodat duidelijk is wat er van elkaar verwacht wordt. 

Kosten

Er zijn geen kosten aan de Praktische Thuishulp van Helpende Handen verbonden. Wel wordt het op prijs gesteld als mensen lid worden van Helpende Handen. Als de vrijwilliger reiskosten moet maken worden die wel in rekening gebracht.