Nieuws
18 december 2020

Samen staan we sterk – de opvoeding van hoogbegaafde kinderen

In het najaar van 2020 organiseerde Helpende Handen een serie avonden over ‘Samen staan we sterk - de opvoeding van hoogbegaafde kinderen’. Er wordt van deze serie nog één avond gehouden in Beekbergen.

Kinderen en jongeren die (vermoedelijk) hoogbegaafd zijn, hebben veel gaven en talenten gekregen. Het is een mooie taak om hen te begeleiden in hun ontwikkeling en hen te stimuleren deze gaven en talenten te gebruiken om hun plaats in te nemen in gezin, kerk en maatschappij.

Hoogbegaafde kinderen en jongeren vinden echter niet altijd aansluiting bij hun leeftijdsgenoten. Dat kan zorgen voor (gevoelens van) eenzaamheid, somberheid of boosheid. Daarnaast kunnen er in het gezin vragen zijn over de opvoeding en het onderling contact. In de kerkelijke gemeente kunnen kinderen, jongeren, en de volwassenen om hen heen zoeken naar de juiste afstemming met en begrip voor elkaar.

Er zijn in vier regio's bijeenkomsten georganiseerd. In Apeldoorn sprak Marieke Bremmer-van Leeuwen (Eigen&Wijzer), in Gouda sprak Jet Barendrecht (Slimpuls), in Kapelle sprak CorJohn van der Beek (Driestar Educatief) en in Hardinxveld-Giessendam/Alblasserdam sprak Willemien Schollaart-Vogel (Dotado).

In Apeldoorn werd onder andere gesproken over het Model van Duran, de Taxonomie van Bloom, de intensiteiten van Dabrovski, de Leerkuil en het boek Hoogbegaafd geloven van Ria Havinga-Brand. Van de andere bijeenkomsten is de bijdrage hieronder te downloaden.