Dit voelt (niet) goed

Dit voelt (niet) goed

Hoe kom je met jongeren met een (licht) verstandelijke beperking in gesprek over seksualiteit, weerbaarheid en relaties?
Vaak is dat niet makkelijk, maar ook deze jongeren hebben seksuele gevoelens. Zij kunnen te maken krijgen met (negatieve) seksuele ervaringen of kunnen (onbedoeld) over grenzen van anderen gaan. Belangrijk is dat zij leren hun eigen grenzen aan te geven als het gaat om lichamelijkheid en contact. Ook kunnen zij vragen hebben op het gebied van relaties en trouwen en ze kunnen een kinderwens hebben.

Dit boek wil aan leerkrachten van het speciaal onderwijs, begeleiders in de gehandicaptenzorg en aan ouders een handvat bieden om het gesprek met deze jongeren aan te gaan.

Door middel van acht korte verhalen wordt ingegaan op de verschillende aspecten rond seksualiteit, weerbaarheid, relatievorming en toekomstverwachting. In het boek staan suggesties hoe leerkrachten, begeleiders en ouders de verhalen met jongeren kunnen lezen of op een andere manier kunnen inzetten. Na elk verhaal volgt een verwerking met vragen en stellingen om met de jongeren te bespreken én vragen en stellingen om met collega’s of andere ouders over in gesprek te gaan.

De auteur is werkzaam in de gehandicaptenzorg en het basisonderwijs en heeft zes kinder- en jeugdboeken op haar naam staan.

€10,00