AGENDA
Jongeren met autisme
  • Datum: 2 maart 2024
  • Tijd: 10:30 uur
  • Locatie: Woerden
    Bethlehemkerk
    Oudelandseweg 50
Thema

Het thema van deze jongerendag is Emoties en zo; omgaan met emoties bij jezelf en anderen.


Als je autisme hebt, kan het een zoektocht zijn hoe je kunt omgaan met emoties bij jezelf en anderen.
Wat voel je zelf, (hoe) kun je daar woorden aangeven? En hoe kun je ermee omgaan? Sommige jongeren vinden het moeilijk om emoties bij zichzelf te herkennen. Sommigen krijgen wel eens de reactie dat het lijkt alsof ze geen emoties hebben. Anderen ervaren heel veel emoties bij zichzelf. Soms hebben zij de ervaring dat emoties hen kunnen overspoelen.


Wat zijn emoties en hoe kun je ermee omgaan? 

Over deze en andere vragen hoopt Corné Legemaat, werkzaam als therapeut/coach bij Outback Explorers, op de komende jongerendag met ons na te denken. Hij legt dingen uit en stelt vragen; je wordt ook uitgenodigd om mee te doen met de opdrachten, zodat we meer leren over dit onderwerp.

Spreker

Corné Legemaat, therapeut/coach bij Outback Explorers

Doelgroep

Jongeren tussen de 16 en 25 jaar met autisme en een (boven)gemiddelde intelligentie

Lidmaatschap

Bijeenkomsten van Helpende Handen zijn (gratis) toegankelijk voor leden van Helpende Handen. 

Naast de mogelijkheid bijeenkomsten te bezoeken, ontvangen leden van Helpende Handen drie keer per jaar het ledenmagazine Samen en kunnen zij gebruik maken van de persoonlijke dienstverlening van Helpende Handen. Het lidmaatschap van Helpende Handen kost € 27 per jaar en is fiscaal aftrekbaar. 

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je online aan te melden voor deze bijeenkomst. Voor aanmelding en/of vragen kan er gebeld worden naar 06 - 57 14 78 00.