Nieuws
04 september 2020

Campagne voor Week van het Leven van start

Campagne voor Week van het Leven van start

Diederik van Dijk, voorzitter Platform Zorg voor Leven: “De boodschap vóór het leven is krachtiger dan ieder ander verhaal. We zien echter ook de tegenkrachten toenemen. Dat hoeft ons niet te ontmoedigen, maar het laat wel zien dat het geluid vóór het leven meer dan ooit nodig is. Ik roep iedereen daarom op de campagne mogelijk te maken met een gift! Mensen die zich hierbij inschrijven voor de nieuwsbrief, krijgen bovendien een mooi toerustingspakket cadeau met handvatten voor een goed gesprek over de bescherming van ongeboren leven.”

Belang van gezonde keuzes

Dit jaar staat het verhaal van Deborah centraal in de campagne. Toen zij onbedoeld zwanger werd, leek abortus voor haar de enige oplossing. Dankzij goede hulp kon zij tóch kiezen voor haar kindje! Haar dochtertje Eden is inmiddels drie jaar. Deborah: “Ik ben zo blij dat ik hulp heb gekregen! Eden is echt een verrijking in ons leven. Daarom hoop ik dat iedere onbedoeld zwangere vrouw dankzij deze campagneboodschap weet: er is een veel betere oplossing voor mij en mijn kindje mogelijk dan abortus. Uit ervaring weet ik dat het kindje vaak niet ongewenst is, maar de situatie waarin de vrouw zich bevindt. Als er maar één vrouw is die door het horen van mijn verhaal voor haar kindje kiest, dan is de campagne al geslaagd!”

Petitie voor betere hulp

Tegelijkertijd met de crowfundingsactie start een petitie waarin de politiek wordt opgeroepen om de hulp aan onbedoeld zwangere vrouwen en hun ongeboren kinderen te verbeteren. Van Dijk: “Nog te vaak worden deze vrouwen niet gewezen op alternatieven voor het plegen van een abortus. Dat moet anders en beter! Na afloop van de Week van het Leven zullen we deze petitie aanbieden aan de Tweede Kamer en aan minister Hugo de Jonge. Daarom roep ik mensen op: teken deze petitie en maak het verschil voor vrouwen en hun ongeboren kinderen!”

Platform Zorg voor Leven

De Week van het Leven wordt onder verantwoordelijkheid van Platform Zorg voor Leven georganiseerd door de NPV - Zorg voor het leven, Schreeuw om Leven, de ChristenUnie, de SGP, Samen-Leven en de RMU, met steun van steeds meer organisaties, bedrijven en personen die het leven een warm hart toedragen. 

Helpende Handen is als lid van Platform Zorg voor Leven betrokken bij de organisatie van de Week van het Leven.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 23 september 2020

    Kennisgebrek beperkt arbeidsparticipatie mensen met visuele beperking

    Verder lezen
  • 18 september 2020

    Mantelzorger extra belast door sluiting dagbesteding

    Verder lezen