Nieuws
15 oktober 2024

Helpende Handen presenteert Bijbels dagboek Altijd genoeg

Altijd genoeg

Donderdagavond 14 november 2024 D.V. presenteert Helpende Handen een nieuw Bijbels dagboek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Het dagboek gaat over Paulus en zijn brieven. Door de structuur en de uitleg van de teksten is Altijd genoeg geschikt voor kinderen met autisme.

Na de uitgave van de Bijbels dagboeken Levend Woord en Profetisch Woord en het Bijbels kernwoordenboek Bij de Bron ontving Helpende Handen vragen naar een nieuw dagboek voor kinderen die van duidelijkheid houden. Naar aanleiding van deze vragen is besloten in samenwerking met Uitgeverij Den Hertog een dagboek uit te geven over Paulus en zijn brieven.

Altijd genoeg

In Altijd genoeg hebben de dagboekstukjes iedere dag dezelfde onderdelen.
Bij elk onderdeel staat een pictogram:

- Wat betekent het?
- Wat kun je ervan leren?
- Een bijpassende Psalm om te zingen of te lezen
- Woorden om te bidden

De dagboekstukjes zijn geschreven door predikanten, ambtsdragers, zendingswerkers en leerkrachten vanuit de Hersteld Hervormde Kerk, de Gereformeerde Gemeenten, de Gereformeerde Gemeenten in Nederland en de Oud Gereformeerde Gemeenten. Altijd genoeg is à € 17,90 te bestellen via: www.helpendehanden.nl/altijdgenoeg

Presentatieavond 14 november 2024

Tijdens de presentatieavond wordt aandacht besteed aan het letterlijke denken van kinderen met autisme en de consequenties daarvan voor het luisteren naar Bijbelverhalen en preken. Eén van de predikanten die aan het dagboek heeft meegewerkt, verzorgt de opening van de avond. Een scribent vanuit het onderwijs en een moeder van een kind met autisme leveren een bijdrage. Na de presentatie van het dagboek zal er in groepsgesprekken nagedacht worden over de ervaringen met kinderen met autisme en het luisteren naar Bijbelverhalen en preken. Aan het einde van het programma is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

D.V. donderdagavond 14 november 2024 wordt de presentatieavond gehouden in Woerden. Klik hier voor meer informatie en om aan te melden: www.helpendehanden.nl/14november

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 06 september 2024

    'Nu doorpakken op passende langdurige zorg’

    Verder lezen
  • 01 juli 2024

    Bereikbaarheid zomerperiode

    Verder lezen