Nieuws
22 juni 2020

Helpende Handen en CBB ontwikkelen digitaal Toegankelijk Kerkboek

Helpende Handen en CBB ontwikkelen digitaal Toegankelijk Kerkboek

Voor mensen met een visuele beperking kan het meedoen met de kerkdienst wel eens een technische uitdaging zijn. Er bestaan apps voor de Bijbel, apps voor de psalmen en ook apps voor de kerkelijke formulieren. Deze apps zijn niet altijd even toegankelijk en al deze verschillende apps of websites gebruiken tijdens een kerkdienst kan zorgen voor stress. Daarom heeft Helpende Handen twee jaar geleden contact gelegd met de CBB om hier een oplossing voor te bedenken.

Met hulp van de mensen met een beperking en Helpende Handen heeft de CBB het digitaal Toegankelijk Kerkboek ontwikkeld. Met het digitaal Toegankelijk Kerkboek is het mogelijk alvast thuis op een digitaal ‘Psalmbord’ de benodigde Bijbelteksten en psalmen op te zoeken. Deze staan vervolgens digitaal klaar voor gebruik voor de volgende kerkdiensten. Zo kan er op één plek de GBS Statenvertaling, de Psalmberijming van 1773 en enige gezangen, belijdenisgeschriften en de kerkelijke formulieren worden gebruikt.

Het digitaal Toegankelijk Kerkboek is zonder internetaansluiting te gebruiken en is (à € 50,00) te bestellen bij de CBB. De CBB blijft deze uitgave ondersteunen met updates, het oplossen van eventuele softwarefouten en biedt gebruikers waar nodig ondersteuning. Dit project is tot stand gekomen dankzij financiële steun van het Deputaatschap van Bijzondere Noden, de Gereformeerde Bijbelstichting, de Hersteld Hervormde Kerk, Gereformeerde Gemeenten, Gereformeerde Gemeenten in Nederland en Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 05 augustus 2020

    Werknemer met lichamelijke beperking ervaart knelpunten

    Verder lezen
  • 04 augustus 2020

    Mensen met verstandelijke beperking krijgen minder oncologische zorg

    Verder lezen