Nieuws
03 september 2019

Helpende Handen ontwikkelt boekje voor belijdeniscatechisatie

Kort Begrip in eenvoudige taal

Regelmatig krijgt Helpende Handen vragen van ouders en ambtsdragers over het doen van belijdenis des geloofs door (jonge) mensen met een verstandelijke beperking of een leerachterstand. Om te kunnen voldoen aan de vraag naar geschikt materiaal is een lesboekje uitgebracht voor aangepaste belijdeniscatechisatie.

Al eerder heeft Helpende Handen een lesmethode ontwikkeld voor de catechisatie aan jongeren met een verstandelijke beperking. Daarvan wordt dankbaar gebruik gemaakt, maar niet voor het geven van belijdeniscatechisatie. De lesstof van het nu uitgegeven boekje wordt gevormd door het ‘Kort Begrip’. In zo eenvoudig mogelijke bewoordingen is de inhoud daarvan bewerkt om in dertien lessen te behandelen. Elke les bestaat uit vijf of zes vragen en antwoorden die - zo mogelijk - geleerd kunnen worden. Verder wordt er een suggestie gedaan voor een Bijbelverhaal, met daarbij een illustratie.

Auteur en meelezers

Het boekje is geschreven door mevrouw L.J. Coppoolse, werkzaam in het speciaal onderwijs en medewerker aan de eerder verschenen catechisatiemethode. Gedurende het proces is meegelezen en geadviseerd door de predikanten ds. A. Verschuure en ds. A.J. de Waard en de ouderlingen/catecheten: A.E. Brijder (Werkendam), B. Kooij (Dirksland), P. van Vijven (Yerseke) en L.W. van de Vreede (Aagtekerke). Vanuit Helpende Handen is het proces begeleid door consulent, B.J. Regterschot.

Bestellen

Kort Begrip in eenvoudige taal is te bestellen via de webshop.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 01 juli 2024

    Bereikbaarheid zomerperiode

    Verder lezen
  • 19 juni 2024

    Hoogwaardige zorg is noodzakelijk voor mensen met een beperking

    Verder lezen