Nieuws
19 januari 2021

Helpende Handen ontwikkelt flyer over coronavaccinatie

Helpende Handen ontwikkelt flyer coronavaccinatie

Maandag 18 januari 2021 startte de coronavaccinatie van verpleeghuisbewoners en bewoners van zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Helpende Handen ontwikkelde een informatieflyer over deze vaccinatie voor mensen met een beperking.

Iedereen van 18 jaar en ouder ontvangt de komende maanden een oproep om gevaccineerd te worden tegen het coronavirus. Omdat niet voor iedereen op hetzelfde moment een vaccin beschikbaar is, heeft de overheid een vaccinatieplan opgesteld waarin aangegeven staat wie op welk moment gevaccineerd kan worden. Daarbij is als uitgangspunt genomen dat eerst de ‘zwakkeren’ en zorgverleners gevaccineerd kunnen worden. Zo kunnen mensen die het meeste kans lopen ernstig ziek te worden door het coronavirus het snelst en best beschermd worden.

Zorginstellingen

Bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking die in een zorginstelling wonen, krijgen het Pfizer-BioNTech-vaccin (DNA/mRMA) aangeboden. Kwetsbare ouderen en mensen met een beperking die in kleinschalige woonvormen wonen krijgen het Moderna-vaccin (DNA/mRMA) aangeboden.
Wanneer er in een instelling een grote coronauitbraak is, wordt de vaccinatie uitgesteld. Mensen die voorafgaand aan de vaccinatie positief gestest zijn, moeten ook wachten totdat zij een vaccin krijgen.

Keuze

Het is belangrijk dat iedereen voor zichzelf een weloverwogen keuze maakt over het gebruikmaken van de vaccinatiemogelijkheid. Bij iedere keuze die gemaakt wordt, is het noodzakelijk deze in afhankelijkheid en met vertrouwen op God te maken. Ziekten en virussen (zoals het coronavirus) bepalen ons bij de gevolgen van de zondeval waardoor er ziekten en plagen in de wereld gekomen zijn.

Helpende Handen ontwikkelde informatie voor ouders en wettelijk vertegenwoordigers en een flyer voor mensen met een beperking over coronavaccinatie. Deze informatie is beschikbaar op het Reformatorisch zorgloket van Helpende Handen.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 01 juli 2024

    Bereikbaarheid zomerperiode

    Verder lezen
  • 19 juni 2024

    Hoogwaardige zorg is noodzakelijk voor mensen met een beperking

    Verder lezen