Nieuws
06 mei 2020

Helpende Handen start gesprekserie 'Mantelzorger in coronatijd'

Helpende Handen start online gesprekken voor mantelzorgers

Jaarlijks organiseert Helpende Handen zo’n 30 bijeenkomsten voor lotgenotencontact. Door de coronamaatregelen zijn vanaf medio maart tot in 1 september alle bijeenkomsten afgelast. Om mantelzorgers in deze tijd toch te kunnen ondersteunen gaat Helpende Handen in gesprek met een aantal deskundigen.

De coronatijd is een tijd waarin de druk op mantelzorgers toeneemt of dat zij de zorg voor hun naaste anders moeten invullen. Omdat mantelzorgers juist is deze tijd behoefte kunnen hebben aan het delen van ervaringen of door van elkaars ervaringen te kunnen leren, wil Helpende Handen ook in deze tijd iets betekenen voor hen betekenen.

Onderwerpen die in de gesprekken aan de orde komen zijn ‘mantelzorger in coronatijd, ‘een kind met een verstandelijke beperking of autisme thuis en ‘rouw en verdriet op afstand’. De gesprekken zijn te bekijken via www.helpendehanden.nl/mantelzorgerincoronatijd.

Helpende Handen

1,5 meter afstand houden, handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog. Zomaar een aantal regels en tips die inmiddels bekend zijn. Maar, hoe vertel je je kind met een beperking wat corona is en wat wel en niet mag? Helpende Handen ontwikkelde hiervoor een speciale coronapagina.

Heb je in deze periode van onzekerheid vragen over je persoonlijke situatie? Neem dan contact op met Helpende Handen. Onze medewerkers zijn 'gewoon' bereikbaar.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 01 juli 2024

    Bereikbaarheid zomerperiode

    Verder lezen
  • 19 juni 2024

    Hoogwaardige zorg is noodzakelijk voor mensen met een beperking

    Verder lezen