Nieuws
24 februari 2020

Helpende Handen tekent contract met gemeente Woudenberg

Woudenberg

Helpende Handen en de gemeente Woudenberg hebben een overeenkomst gesloten waardoor inwoners van de gemeente Woudenberg gratis gebruik kunnen maken van onafhankelijke cliëntondersteuning door Helpende Handen.

Door het sluiten van deze overeenkomst kunnen inwoners van de gemeente Woudenberg kiezen voor ondersteuning die aansluit bij hun eigen identiteit en achtergrond. Zeker als er sprake is van identiteitsgebonden zorg- en ondersteuning is kennis van de leefsituatie van de zorgvrager van belang.

Als er een hulpvraag bij de gemeente om ondersteuning vraagt, vindt er allereerst een gesprek plaats met de hulpvrager. Daarin wordt besproken welke mogelijkheden er zijn voor hulp uit de eigen omgeving. Ook wordt er gekeken of er bestaande voorzieningen zijn, die mogelijk ingezet kunnen worden. Zo’n gesprek vindt plaats bij de hulpvrager thuis; daarom heeft het de naam ‘keukentafelgesprek’ gekregen.

Het is mogelijk zich bij dit gesprek te laten ondersteunen door een onafhankelijke cliëntondersteuner. Dat kan een beroepskracht zijn, maar het mag ook iemand zijn uit het eigen netwerk van de hulpvrager. Wanneer er bij een zorg- of ondersteuningsvraag levensbeschouwelijke aspecten meespelen, is het aan te raden gebruik te maken van de cliëntondersteuners van Helpende Handen. Zij zijn op de hoogte van de sociale kaart en identiteitsgebonden zorg.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 01 februari 2024

    Belastingaangifte 2023

    Verder lezen
  • 15 januari 2024

    Helpende Handen benoemt consulent afdelingen

    Verder lezen