Nieuws
02 februari 2023

Kwaliteitskompas gehandicaptenzorg

Woon of werk jij bij een zorginstelling in de gehandicaptenzorg en krijg je daarbij zorg en ondersteuning? Laat je dan informeren over het Kwaliteitskompas gehandicaptenzorg. Dat kan bij één van de vier regionale bijeenkomsten in het land.

Over het Kwaliteitskompas
In de gehandicaptenzorg zijn afspraken gemaakt over zorg en ondersteuning. Nu zijn er nieuwe afspraken, met een nieuwe naam: het ‘Kwaliteitskompas Gehandicaptenzorg 2023-2028’.

Het Kwaliteitskompas is gemaakt door mensen van VGN en andere organisaties: de Stuurgroep. Binnenkort gaan de VGN en de Stuurgroep langs verschillende locaties om over het Kwaliteitskompas te praten.

Vier bouwstenen
Tijdens hun reis door Nederland, stoppen VGN en de Stuurgroep vier keer. Dan praten we een hele middag met jou en de andere gasten. Zoals familieleden, begeleiders, leidinggevenden en bestuurders van verschillende zorginstellingen. Deze middagen bestaan uit twee delen. Die heten ‘subsessies’. Die gaan over de vier bouwstenen van het Kwaliteitskompas:

Bouwsteen 1 = de zorg aan een cliënt (het ondersteuningsplan)
Bouwsteen 2 = wat cliënten en familie van de zorg vinden (cliëntervaringsonderzoek)
Bouwsteen 3 = begeleiders praten met elkaar over ‘hoe doen we het en wat kan beter?’
Bouwsteen 4 = inzicht in kwaliteit (rapport en bezoek van mensen van buiten)

Tussendoor kan je elkaar leren kennen. En je kunt praten over de dingen die je belangrijk vindt. Zoals hoe de zorg geregeld is. Of wat er beter kan.

Wanneer kun jij?
De reis stopt op de volgende vier middagen en plaatsen:

Regio Noord: 14 februari, van 13.30 tot 17.00 uur – Nunspeet (InteraktContour)
Regio Oost : 9 maart 13.30 tot 17.00 uur – Wehl (Elver)
Regio Zuid : 23 maart 13.30 tot 17.00 uur – Sterksel (Kempenhaege)
Regio West : 5 april 13.30 tot 17.00 uur – Zoeterwoude (Gemiva-SVG)

UPDATE 6 FEBRUARI 2023

Volgeboekt
Omdat de vier regiobijeenkomsten inmiddels zijn volgeboekt, is de VGN voornemens om op vrijdagochtend 14 april vanaf 9.30 uur een extra, vijfde bijeenkomst te organiseren bij de VGN in Utrecht.

Op dit moment zijn wij aan het inventariseren hoeveel aanmeldingen er binnenkomen, om op basis daarvan te beslissen of een vijfde bijeenkomst inderdaad doorgaat. Heb je interesse meldt je dan aan via de website van de VGN.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 01 februari 2024

    Belastingaangifte 2023

    Verder lezen
  • 15 januari 2024

    Helpende Handen benoemt consulent afdelingen

    Verder lezen