Nieuws
09 februari 2021

Platform Autisme in de kerk organiseert webinar

Platform Autisme in de kerk organiseert webinar

Als autisme een rol speelt in je eigen leven of dat van gezinsleden weet je als geen ander welke moeiten en zorgen er kunnen zijn. Moeiten die kunnen leiden tot eenzaamheid en onbegrip. Waar haal je dan je kracht vandaan en hoe kun je samen werken aan een thuis voor iedereen? Daarover organiseert Platform Autisme in de kerk donderdag 25 maart een webinar voor (jong)volwassenen met autisme en hun gezinsleden.

Tijdens dit webinar zal GZ-psycholoog Bernadette van Rossum het thema ‘Autisme thuis’ uitdiepen. In haar lezing geeft zij praktische handvatten over het herstel en in stand houden van positieve gezinsrelaties. Hoe kun je de kracht van het gezin gebruiken om iedereen een thuis te bieden? Op wie kun je een beroep doen, binnen of buiten de kerk? Welke rol heeft het geloof?

Aansluitend is er een interview met een ervaringsdeskundig echtpaar en hun dochter. Het webinar wordt afgesloten met een forumbespreking, waaraan Bernadette van Rossum, de ervaringsdeskundigen en een predikant deelnemen.

Praktische informatie

Een toegangsbewijsvoor het webinar is à € 7,50 te bestellen. Het webinar start om 19.45 uur en duurt tot 21.30 uur.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 01 juli 2024

    Bereikbaarheid zomerperiode

    Verder lezen
  • 19 juni 2024

    Hoogwaardige zorg is noodzakelijk voor mensen met een beperking

    Verder lezen