Nieuws
23 oktober 2020

Platform Autisme in de kerk organiseert webinar

Platform Autisme in de kerk organiseert webinar

Donderdag 26 november 2020 organiseert Platform Autisme in de kerk een webinar ‘Autisme, geloven en kerk’. Tijdens dit webinar zal prof. dr. Hanneke Schaap-Jonker, rector Kennisinstituut christelijke ggz en bijzonder hoogleraar klinische godsdienstpsychologie Vrije Universiteit een lezing verzorgen.

Prof. Schaap zal het thema toespitsen op de voorstelling die mensen zich maken van God. Het beeld dat christenen zich vormen, wordt bepaald door wat zij in de Bijbel over God lezen, in preken over Hem horen en hoe zij Hem in hun persoonlijk leven ervaren. Maar ook ervaringen met mensen en de manier waarop het brein werkt, spelen erin mee. Wat betekent dit voor mensen met autisme en hun voorstelling van God? Zij hebben immers vaak moeite met verbeelding?

Na de lezing vertellen twee ervaringsdeskundigen iets over de invloed die autisme heeft op de manier waarop zij het geloof in het dagelijks leven en in de kerk beleven.

Praktische informatie

Deelname aan het webinar is gratis. Het webinar start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Aanmelden kan tot 24 november 2020.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 01 juli 2024

    Bereikbaarheid zomerperiode

    Verder lezen
  • 19 juni 2024

    Hoogwaardige zorg is noodzakelijk voor mensen met een beperking

    Verder lezen