Nieuws
16 februari 2021

Rectificatie artikel Samen over vaccinatie

Rectificatie artikel Samen over vaccinatie

Maandag 18 januari 2021 startte de coronavaccinatie van verpleeghuisbewoners en bewoners van zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Helpende Handen ontwikkelde een informatieflyer over deze vaccinatie voor mensen met een beperking.

In het ledenmagazine Samen februari 2021 is helaas een verkeerde passage opgenomen over de vaccinatieplicht ten aanzien van de coronavaccinatie.

In het artikel staat dat er in Nederland vooralsnog besloten is een dat er vaccinatieplicht komt. Dit moet zijn dat er vooralsnog besloten is dat er geen vaccinatieplicht in Nederland komt.

Daarnaast is in de flyer opgenomen dat iemand niet meer besmettelijk is na het ontvangen van een vaccin. Dit is iets te stellig verwoord. Daar had verwoord moeten zijn dat de kans op besmetting na het ontvangen van een vaccin verlaagd wordt.

De redactie van Samen betreurt het dat deze fout in het magazine gestaan heeft. 

Meer informatie

Helpende Handen ontwikkelde informatie voor ouders en wettelijk vertegenwoordigers en een flyer voor mensen met een beperking over coronavaccinatie. Deze informatie is beschikbaar op het Reformatorisch zorgloket van Helpende Handen.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 02 maart 2021

    Mensen met een beperking ervaren emotionele klachten door coronacrisis

    Verder lezen
  • 11 februari 2021

    Belastingaangifte 2020

    Verder lezen