Nieuws
29 augustus 2022

Uniek sporten (leestip)

De nieuwe app Uniek Sporten is gemaakt voor mensen met een beperking, die thuis willen sporten. De app heeft meer dan vierduizend oefeningen voor verschillende niveaus. Zowel om te trainen als om te ontspannen.

Met de app wil Fonds Gehandicaptensport mensen met verschillende doelen ondersteunen. Zij die nog niet sporten, maar dat op een laagdrempelige manier willen uitproberen, vinden in de app oefeningen met duidelijke uitleg via animaties en video's. Ook is de app bedoeld voor mensen die al wel regelmatig sporten, maar dat ook eens thuis willen doen zonder toegang tot apparaten. Daarnaast kan de app worden gebruikt door mensen die na een revalidatietraject willen werken aan spieropbouw.

Als je toch hulpmiddelen nodig hebt, biedt de app informatie over waar je deze kunt lenen of aanschaffen. Ook kun je in contact komen met anderen die een soortgelijke beperking hebben, voor tips en inspiratie. Met deze andere sporters zijn ook uitdagingen aan te gaan, zoals wie het eerste een bepaald aantal calorieën kan verbranden.

Download Uniek Sporten voor Android of iOS (gratis).

Bron: Nu.nl/Tech

OUDERE NIEUWSARTIKELEN