Nieuws
25 november 2019

Bijeenkomst 23 november 2019 - volwassenen

Margot Kortman is jarenlang trajectbegeleider geweest bij Visio Het Loof Erf en nu werkzaam als haptotherapeut. Zij verzorgde deze dag een workshop.

Margot heeft ons veel verteld over het belang van het gevoel. In onze prestatiegerichte maatschappij draait heel veel om presteren. We zijn resultaatgericht. Er ligt echter ook veel wijsheid in het voelen. We trekken onze hand weg als we er een warme plaat mee aanraken. We trekken warme kleren aan als het buiten 10 graden vriest. Ons lichaam geeft signalen. Dat gebeurt ook als alles ons x keer zoveel meer energie kost als mensen met een beperking. Wij die de neiging hebben om mee te willen doen en even veel te willen doen. De vraag is: hoe houden we onszelf in balans? Hoe maak je keuzes? Dierbaren van mensen met een visuele beperking hebben ook hun vragen en worstelingen. Voor iedereen is het belangrijk dat hij/zij bewuster leert luisteren naar zijn/haar gevoel.
Margot heeft een aantal stellingen genoemd en gevraagd wat deze stellingen bij ons oproepen. Hierna hebben we oefeningen gedaan die ons meer bewust hebben gemaakt van onze lichaamshouding. We moesten erover nadenken hoe we staan. Wat valt op? Wat kun je zeggen over je schouders, je knieën? Waar voel je eventuele spanning?
Daarna kregen we de opdracht om op 1 been te gaan staan. Sommigen probeerden het zo lang mogelijk vol te houden. Anderen haakten eerder af. Welke neiging heb je? Wil je voldoen aan verwachtingen? Of kies je er bewust voor om niet op 1 been te gaan staan, omdat je dat niet (lang) kunt? Het is zoeken naar een goede balans.
Als laatste deden we nog een oefening in tweetallen. We kregen de opdracht om dicht bij elkaar te gaan staan. Wat is fijn en wat juist niet? Waaraan voel je dat?

Tijdens het middaggedeelte is door 2 medewerkers van de CBB uitleg gegeven over het Kerkboek. Het is de bedoeling dat de Bijbel (met de Psalmen en formulieren) in een handige app aangeboden wordt en dat men met het zogenaamde Psalmbord de kerkdienst kan voorbereiden en alles gemakkelijk op kan zoeken.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN