Blogs
24 november 2022 - Leo Huisman

Advocaat met slagroom

Jaren geleden werkte ik in de supermarkt. We kenden onze klanten. Sommigen kwamen standaard met brief(je) binnen, anderen deden alles uit het hoofd. Degenen die eigenlijk nooit een briefje bij zich hadden, hadden dat in ieder geval twee keer per jaar wèl: voor de verjaardag van manlief en van vrouwlief.

En wie altijd zelfstandig boodschappen deed, nam voor die gelegenheid ook zijn of haar wederhelft mee. Want er mocht niets vergeten worden. Het lijstje was best wel een beetje voorspelbaar: toastjes, brie, borrelnootjes, stukje kaas, worst, augurken, een fles witte wijn en een kratje pils. Maar vooral ook het traditionele  “achtje” slagroom, voor op de advocaat. Het achtje, bijna in het vergeetwoordenboek terecht gekomen. Maar voor de klant van toen was het de uitdrukking voor een klein-verpakking slagroom. De helft van een kwart. Alleen voor op de advocaat.

Helpende Handen is ook bijna jarig. D.V. 20 januari, wel te verstaan. U heeft er al iets over gehoord en dat is nog maar een tipje van de sluier. Er zal een jubileummagazine worden uitgegeven. Een Samen-uit-dag is al aangekondigd. Alleen al de uitrol voor het jubileummagazine paste niet op één briefje. Het werden meerdere A4’s vol met onderwerpen. En dan hebben we het alleen nog maar over het uitrollen van al die artikelen.

Ook muzikale activiteiten zullen D.V. niet ontbreken. De verjaardag wordt uitgebreid gevierd. Voor elk wat wils. En voor wie geen advocaat lust, is er dan in ieder geval nog de slagroom. Het 'achtje' staat al op ons briefje!  

OUDERE BLOGS