Blogs
12 oktober 2023 - Leo Huisman

Afscheid

Afscheid nemen kan plaats vinden in verschillende situaties.

De meest ingrijpende vorm van afscheid nemen is als mensen je door de dood gaan ontvallen. Als het al mogelijk is om in die situatie bewust afscheid te nemen. Afscheid is er ook als je je vertrouwde omgeving verlaat en gaat verhuizen. Of als collega’s stoppen met hun werk. Afscheid nemen doet altijd iets met je. En hoe beter de onderliggende band was met degenen die om je heen stonden of met wie je samenwerkte, hoe lastiger een afscheid kan zijn. 

Ook ik ga afscheid nemen, namelijk van Helpende Handen. Het zijn vier mooie jaren geweest, waarin ik heel veel vrijwilligers heb ontmoet. Waar nodig heb ik geprobeerd hen te adviseren. Ik heb veel ambtsdragers ontmoet die zich betrokken weten op mensen met een beperking. Ook heb ik veel mensen ontmoet op bijeenkomsten voor lotgenotencontact. Ieder met zijn zorgen om de beperkingen die men zelf ondervindt of om de beperkingen die men ervaart bij de persoon voor wie men mantelzorger is. Deze personen ontmoette ik soms ook voor het schrijven van artikelen voor ons ledenmagazine. Levensverhalen werden met mij gedeeld. Ze hebben mij geraakt.  

Zelf zal ik met ingang van november D.V. volledig in het pastoraat werkzaam zijn. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de goede contacten die er mochten zijn. Ik wens u van harte Gods hulp en zegen toe. Het werk van Helpende Handen gaat verder. Het is mijn wens dat dit steeds maar weer mag gebeuren onder Gods zegenende handen.

OUDERE BLOGS