Blogs
19 mei 2022 - Bart van der Meijden

Dankbaarheid, vertrouwen en vrijheid

'En Die op den troon zat, zeide: Zie, Ik maak alle dingen nieuw.' - Openbaring 21:5

Dit is een van de Bijbelteksten die op de digitale reclamemasten langs de A15, ter hoogte van Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, staan. Sinds dit voorjaar worden regelmatig wisselende Bijbelteksten geplaatst. Elke keer opnieuw trekken de reclamemasten mijn aandacht, en zetten mij stil in het vaak drukke leven. Een blog over dankbaarheid, vertrouwen en vrijheid.

Dankbaar
Deze week mogen wij in ons land Hemelvaartsdag gedenken. Een dag waar we worden aangespoord om biddend te wachten op de Heere. Onmiskenbaar hangt ook boven deze dag de schaduw van de oorlog in Oekraïne. Miljoenen mensen zijn als vluchtelingen over de wereld zijn verspreid. Mensen, net als wij, die wellicht zonder verwachting, kijken naar de toekomst. Wat ligt er voor hen in het verschiet? Dan mogen wij dankbaar zijn voor wat God nog wil schenken in dit leven. Dragen wij vanuit deze dankbaarheid ook ons steentje bij aan onze medemens?

Vertrouwen
In de korte tijd dat ik bij Helpende Handen werk, hoor ik veel verhalen van leden. Aan de ene kant hoor ik vaak over de kwetsbaarheid van het leven, en aan de andere kant hoor ik over het vertrouwen hoe God het leven leidt. Het maakt me vaak beschaamd en zorgt ervoor om afhankelijker in het leven te staan. Soms mogen we als organisatie een steentje bijdragen aan dit vertrouwen. Dit doen we vaak door een luisterend oor, maar soms ook door een goed advies of door praktische hulp.

Vrijheid
We leven in een land waar Bijbelteksten op reclamemasten en andere reclame-uitingen mogelijk zijn. Zeker voor een geseculariseerde maatschappij, zoals Nederland, is dit een nog groot goed. Daar mogen wij dankbaar voor zijn. Dat geldt ook voor de zorg in ons land. In ons land mag je naar zorg vragen in een omgeving waarin Gods Woord centraal staat. Vragen rondom identiteitsgebonden zorg? Daarvoor kan Helpende Handen een helpende hand uitreiken. Ook voor onderlinge contacten kun je ons benaderen. Schroom niet. Vragen kan altijd!

OUDERE BLOGS