Blogs
08 juni 2023 - Annemarie Verhulst

Helpende handen in meervoud

“Is er misschien een vrijwilliger die mij kan helpen bij mijn verhuizing? Ik ben al op leeftijd en kan het niet alleen”; “Waar kan ik het speelgoed en de kinderkleding voor de minderbedeelden brengen?”; “Hoe laat komt het meisje uit Hengelo mij morgen helpen?”.

Dit is een greep uit de meest diverse vragen die naast de reguliere hulpvragen via de telefoon en de mail binnenkomen. Helaas voor deze vraagstellers is het antwoord dat ze bij de verkeerde organisatie hebben aangeklopt.

Vereniging Helpende Handen verricht veel werk, zowel vanuit de regio door de vrijwilligers, als vanuit kantoor door de medewerkers, maar niet alles behoort bij ons werk. De naam ‘Helpende Handen’ wordt door een heel aantal organisaties en stichtingen gebruikt. Op kantoor hebben we daarom een lijst met organisaties met vergelijkbare namen samengesteld. Zo komt de eerste vraagsteller waarschijnlijk uit de omgeving Enkhuizen, waar meerdere jaren een vrijwilligersdienst actief was onder deze naam. Voor de tweede vraag staat er een organisatie uit Oss op ons lijstje en in Hengelo is er een wijkleerbedrijf actief waarbij stagiaires allerlei vormen van hulp en ondersteuning bieden. Hoewel we deze mensen zelf geen hulp kunnen bieden, kunnen we ze gelukkig vaak wel wijzen op de organisatie die hen verder kan helpen.

Elke dag blijkt hoe belangrijk het is dat er door het hele land handen zijn die willen helpen. Handen van vrijwilligers die de meest uiteenlopende werkzaamheden verrichten en daar mensen blij mee maken. Wij zijn blij en dankbaar dat onze vereniging Helpende Handen ook honderden paren handen heeft, die ervoor zorgen dat de mensen met een beperking en hun familie op hen kan rekenen.

Helpende Handen, geen unieke naam, maar wel één die aanduidt waarvoor we staan! Meer nog, we staan naast u en jou! Heeft u een (hulp)vraag, neem contact met ons op. Wij zoeken met u mee naar een oplossing!

OUDERE BLOGS