Blogs
29 juni 2023 - Fijke Mulder

Hoogtijdag

Zaterdag 24 juni was het zover: de Samen-uit-dag. Ruim een half jaar geleden communiceerden we al dat we in juni onze Samen-uit-dag wilden organiseren.

Omdat we dit jaar ons 50-jarig bestaan vieren, besloot Helpende Handen deze dag kosteloos én geheel verzorgd aan onze leden aan te bieden.  De aanmeldingen stroomden al snel binnen en de teller liep door tot richting de 3.300 personen. Een aantal wat in de geschiedenis van Helpende Handen nooit eerder is gehaald. U zult begrijpen dat dit ons enthousiast maakte, al zorgde het natuurlijk ook voor uitdagingen. 

3.300 rugtasjes vullen met eten, drinken en enveloppen is natuurlijk geen kleinigheid. Naast enthousiaste en gulle sponsoren, boden collega’s en vrijwilligers aan om mee te helpen met het realiseren van deze klus.

Donderdag 22 juni zijn we op kantoor druk geweest met het vullen van de genoemde enveloppen. Deze enveloppen werden gevuld met een programmaboekje, een plattegrond van het museumpark en de consumptiebonnen. Vrijdagavond waren we met ruim 35 collega’s en vrijwilligers aanwezig bij Bakker Vlot in Papendrecht. Hier werden eerst de broodjes beleg  en vervolgens in de rugtasjes gestopt samen met de enveloppen, de flesjes water, de pakjes appelsap, de ontbijtkoek en de snoepjes. Het spreekwoord ‘Vele handen maken licht werk’ was deze avond duidelijk van toepassing. Zaterdag begon de dag al vroeg. Met elkaar hebben we alles klaargezet voor de ontvangst. Om half tien werd het openluchtmuseum overspoeld met bezoekers. Duidelijk herkenbaar, want allen hadden een wit tasje op hun rug met daarop het logo van Helpende Handen. 

Wat hebben we met elkaar genoten van deze fijne dag. We hebben genoten van het park, het luisteren naar de Bijbelvertellingen en het (mee)zingen van en met mannenkoor Ethan. Maar vooral van het samenzijn en het elkaar ontmoeten. Wat heerlijk dat dit zo op deze ontspannen manier mogelijk was. Het weer heeft hier natuurlijk ook zeker aan mee gewerkt. Aan het eind van de dag waren er best nog wat tasjes overgebleven. Er waren blijkbaar mensen, zonder af te melden, toch niet gekomen. Gelukkig konden we deze tasjes bij het naar huis gaan meegeven zodat de inhoud ervan niet verloren is gegaan.

Veel mensen hebben hun dank en waardering voor deze dag uitgesproken. We hebben ook via de giftenstroom gemerkt dat deze dag in goede aarde is gevallen, waarvoor uiteraard hartelijk dank!  Graag zeg ik iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het slagen van deze dag heel hartelijk dank! Mag ik u vragen om ook in de toekomst aan Helpende Handen te blijven denken? Niet in de laatste plaats in uw gebeden?! Zonder de hulp van de Heere God kunnen en zijn we niets.

OUDERE BLOGS

  • 21 september 2023

    Mantelzorgers verdienen meer dan alleen waardering

    Verder lezen
  • 20 juli 2023

    Tijdelijk terug als consulent

    Verder lezen