Blogs
23 november 2023 - Inge van Hell

Niet het vele is goed, maar het goede is veel

Onlangs was ik aanwezig bij een bijeenkomst voor vrouwen die in hun huwelijk te maken hebben met autisme bij hun man. Bij de opening lazen we onbedoeld hetzelfde Bijbelgedeelte waarin de trouwtekst staat uit de huwelijksdienst van jaren geleden van één van de vrouwen. Dat gaf gesprek op een dieper niveau: mijn hulp is van de Heere, ook in een autismerelatie.

Na het versturen van de uitnodiging voor deze bijeenkomst, hadden we ons afgevraagd of er wel belangstelling was voor deze bijeenkomst. Er kwamen namelijk nog geen tien aanmeldingen binnen. Met de spreker overlegde ik over een minimumaantal aanmeldingen.
Zij was daarin heel flexibel.

Uiteindelijk deden de persoonlijke situaties van sommige aanmelders ons besluiten de bijeenkomst toch door te laten gaan, ook al zouden er maar zeven vrouwen komen. We hebben gemerkt dat dat een goed besluit was! Niet het vele is goed, maar het goede is veel, zo luidt de uitdrukking. En zo is het. De inleiding van de spreker gaf veel aanleiding voor reacties en ook onderling werd op elkaar gereageerd. Er was veel herkenning en soms ook verrassing over hoe het bij een ander achter de voordeur kan gaan.

Deze bijeenkomst onderstreepte wat mij betreft het belang van ons werk. Steeds opnieuw inspireren en motiveren ontmoetingen zoals deze me om – samen met de vele vrijwilligers – ons werk voort te zetten. Ook in het nieuwe jaar bij leven en welzijn, hebben we weer een mooi aanbod!

OUDERE BLOGS