Blogs
09 juni 2022 - Inge van Hell

Nieuwe uitdaging

‘Ben je na 23 jaar nog niet toe aan een nieuwe uitdaging?’ Dat is een vraag die ik soms krijg, nu ik al zo lang bij Helpende Handen de talenten die ik gekregen heb, mag inzetten voor mensen die anders begaafd zijn. ‘Wordt het geen tijd dat je een andere werkkring gaat zoeken, wordt het niet saai?’ is dan vaak de achterliggende gedachte. Gelukkig wordt deze vraag meestal gesteld door mensen van buiten Helpende Handen, anders zou ik me zorgen gaan maken…

Deze vraag zet me wel regelmatig aan het denken. Wat maakt dat ik nog steeds met zoveel plezier bij Helpende Handen werk? Dat zijn de contacten met collega’s en met de mensen die ik aan de telefoon of op bijeenkomsten ontmoet. Mensen die enthousiast zijn over het werk van Helpende Handen en ook mensen die dankbaar gebruik maken van wat we aanbieden. Ze inspireren, stimuleren en motiveren me.
Behalve deze contacten zijn het ook de uitdagingen, die iedere keer op mijn pad komen, waardoor ik nog steeds met zoveel plezier bij Helpende Handen werk. Nieuwe thema’s, nieuwe (doel)groepen, nieuwe mensen. Nee, ik verveel me zeker niet!

De meest recente nieuwe uitdaging krijgt bij leven en welzijn in september concreet vorm als we een eerste bijeenkomst organiseren voor (vermoedelijk) hoogbegaafde volwassenen. Met vier enthousiaste vrijwilligers is deze bijeenkomst in een paar dagen op poten gezet. Mooi om ook voor hoogbegaafde volwassenen, die soms de aansluiting met mensen in hun omgeving missen, naar ontmoetingsmogelijkheden te zoeken. Prachtig om te merken dat we met elkaar iets nieuws kunnen creëren.

Je merkt: ik heb geen behoefte aan een nieuwe uitdaging, omdat ik bij Helpende Handen genoeg uitdaging heb. Graag nodig ik (vermoedelijk) hoogbegaafde volwassenen uit om déze uitdaging met ons aan te gaan. Zien we je in september

OUDERE BLOGS