Blogs
04 juni 2020 - Leo Huisman

Omdenken

Nee, niet er om denken. Of er over denken. Of er aan denken. Dat is op zich niet verkeerd, maar het lost niets op. In deze periode moeten we omdenken. Omdenken, zoals je soms moet omrijden.

De straat is opgebroken. Opeens sta ik voor die blokkade op de weg. Natuurlijk kan ik de auto stilzetten en achter het hek gaan wachten. Maar misschien duurt dat nog wel maanden. Bij een forse reconstructie van het wegennet kan zo iets wel een jaar duren. Dat is dus geen optie. Ik moet een alternatieve route kiezen. Ik moet omdenken.

Wat is er op dit moment veel wat een blokkade vormt als we iets willen organiseren voor mensen met een beperking. We kunnen geen grote groep mensen bij elkaar laten komen, wanneer zij behoefte hebben aan lotgenotencontact.
Honderden gemeenteleden uitnodigen voor een aangepaste kerkdienst, mag niet.
Een grote verkoopdag houden, zoals we dat tot nu toe elk jaar deden en waarbij de opbrengst ten goede kwam aan de clubkas, het kan niet.

Maar laten we niet blijven steken in de blokkade. Wachten achter het hek lost niets op. We moeten kijken wat wèl kan en mag. We moeten op een andere manier gaan organiseren. Of al onze activiteiten een goed alternatief zijn voor wat we altijd deden, weten we nog niet.
Er is nog zo veel onzeker. Eén ding is wel zeker: we moeten er goed om denken dat we moeten omdenken.

OUDERE BLOGS