Blogs
15 december 2022 - Bart van der Meijden

Omzien naar elkaar

Wat mij heeft geraakt in het achterliggende jaar? Ik denk dan vooral terug aan een gezamenlijk teamgesprek op het landelijk bureau. Een prachtig gesprek waar we gezamenlijk concludeerden dat je bij Helpende Handen kwetsbaar mag zijn.

'Het blijft weleens aan me knagen. Als je weet de ander ondersteuning nodig heeft, maar dat diegene nog niet de weg naar Helpende Handen heeft gevonden. Soms uit schroom om een eerste stap te zetten, maar soms ook uit onbekendheid met de organisatie', verzuchtte een collega tijdens het teamgesprek. 

In het kader van het aanstaande 50-jarige jubileum van Helpende Handen werd voorgenoemd teamgesprek gehouden. Een aantal pagina's van ons jubileummagazine mocht namelijk gevuld worden met een bijdrage van de medewerkers. 

De medewerkers van het landelijk bureau werken mét en voor mensen. Vaak mogen zij de ander ondersteunen bij het innemen van een betekenisvolle plaats in gezin, kerk en samenleving. Ze worden ook geconfronteerd met de gebrokenheid van het leven. Mensen zoeken regelmatig contact met medewerkers van het landelijk bureau voor verdrietige en aangrijpende situaties. Soms bellen of mailen mensen ook om te vertellen dat er hulp gekomen is of dat de zorg is afgerond en ondersteunend mocht zijn. 

De input van dit teamgesprek is gebruikt om een boeiende bijdrage te schrijven voor het jubileummagazine. We hopen dat de komende jubileumactiviteiten mogen bijdragen aan een grotere bekendheid met het werk van onze vereniging!

OUDERE BLOGS