Blogs
18 mei 2023 - Bart van der Meijden

Samen zingen

Het is zaterdagavond 15 april 2023. Het programma van de Psalmzangavond is al een eind gevorderd. We zijn aangekomen bij het onderdeel ‘Zingen met de doelgroep’. Opeens klinken er voetstappen. Daar komen ze aangelopen of aangereden: de clubleden van Helpende Handen en de bewoners van voorzieningen van Siloah.

Eerbiedig staan ze daar voorin de kerk. Vol overgave worden de bekende Psalmen meegezongen. Menig traantje wordt in de kerk weggepinkt. Het klinkt zo mooi en zo puur!

Die zaterdagavond was er een bijzondere zangavond in de Sionkerk te Goes. De eerste jubileumzangavond van Helpende Handen werd daar gehouden. Het was een avond van ontmoeting en waar we, naast samenzang, ook met elkaar mochten luisteren naar het zingen door een tweetal mannenkoren, namelijk mannenkoor Ethan en het Walchers Mannenkoor.

Na het openingswoord heeft dominee Maljaars Psalm 146 gelezen en een zegen gevraagd over de avond. In deze psalm schrijft de psalmist: 'Ik zal den HEERE prijzen in mijn leven; ik zal mijn God psalmzingen, terwijl ik nog ben'. Een passende tekst voor deze avond.

Samen zingen
Op het einde van het programma nodigden we alle kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking uit om voorin de kerk te komen zingen. Met stralende ogen gaven zij hun verzoekpsalmen door. Prachtig om daar met onze doelgroepen te mogen zingen. Samen zingen tot de eer van de Heere.

Tijdens deze avond bestemden we opbrengst van de collecte voor het werk van Stichting Jemima, een christelijke organisatie in Bethlehem die zich richt op het verlenen van zorg aan kinderen en jongvolwassenen met een ernstig meervoudige beperking. We vinden het fijn dat we onze rijkdom – ook tijdens het jubileum – mogen delen met een organisatie die ook haar werk heeft binnen de gehandicaptenzorg.

Was jij niet in de gelegenheid om de avond in Goes of Gouda bij te wonen? Komend najaar worden er nog Psalmzangavonden in Veenendaal, Rijssen en Genemuiden gehouden. Wees welkom!

OUDERE BLOGS