Blogs
20 juli 2023 - Mieke de Vos

Tijdelijk terug als consulent

Een verrassende vraag kwam er vorig jaar augustus: "Heb je de gelegenheid en genegenheid om de afdeling Persoonlijke Dienstverlening te komen ondersteunen? Er is een collega langdurig ziek en we hebben werk in overvloed."

Na erover nagedacht en overlegd te hebben, was het al snel duidelijk voor mij: 'Ja, dat lijkt me mooi om te doen!' En zo kwam ik, na 17 jaar, weer terug op mijn oude functie als zorgconsulent. Nou ja, oude functie... nu ben ik consulent persoonlijke dienstverlening. 

Maar de inhoud van het werk is nog net zo mooi, intensief en boeiend als jaren geleden. Wat betreft wet- en regelgeving is er wel veel veranderd in de loop van de jaren. En ja, het is een vereiste om op de hoogte te zijn van die actuele regels voor dit werk. Maar gelukkig zijn collega's Corine en Bart-Jan altijd bereid om aan te vullen.

De inhoud van het werk als consulent is wel wat veranderd. Op een bepaalde manier is het wat zakelijker geworden. Zakelijker in de zin dat er van mensen verwacht wordt dat ze meer zelf doen, meer de eigen regie nemen. In het verleden belden we regelmatig naar de hulpvragers met de vraag: 'Hoe gaat het? Kan ik nog iets voor u betekenen?' Nu is de werkwijze er meer op gericht dat mensen zelf contact opnemen wanneer er weer een nieuwe hulpvraag ontstaat. Dus naar mijn mening wordt de verantwoordelijkheid daarvoor meer bij de hulpvragers gelegd. En dat werkt prima! Het biedt ook de mogelijkheid om meer hulpvragen op te pakken en meer mensen verder op weg te helpen. Bijvoorbeeld door met hen mee te denken en zaken voor hen uit te zoeken. Kortom, het is weer mooi om mijn oude baan op te pakken en er weer nieuwe inhoud aan te geven!

Sinds september zijn de werkzaamheden van Mieke beëindigd. Helpende Handen heeft ruim een jaar gebruik mogen maken van haar diensten. Hartelijk bedankt voor je inzet!

OUDERE BLOGS