Blogs
04 oktober 2019 - Siegbert Beukens

Toegankelijk

Volgende week is de Week van de toegankelijkheid. Belangenorganisaties voor mensen met een beperking vragen dan extra aandacht voor een samenleving die ook voor mensen met een beperking toegankelijk is. 
Helpende Handen neemt hier alvast een voorschot op met twee nieuwe websites.

5 oktober 2019 start Helpende Handen het Reformatorisch Zorgloket. Op deze website staat informatie over de zorg en ondersteuningsmogelijkheden voor mensen met een beperking. Met deze website willen we deze informatie op een eenvoudige en overzichtelijke manier toegankelijk maken. Hoewel algemene informatievoorziening belangrijk is, kunnen persoonlijke omstandigheden verschillen. Consulenten persoonlijke dienstverlening van Helpende Handen zijn en blijven daarom vanzelfsprekend bereikbaar.

Er zijn nauwelijks websites beschikbaar die informatie over zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking bevatten. Met het Reformatorisch Zorgloket biedt Helpende Handen op een toegankelijke wijze informatie over de zorg en ondersteuning voor mensen met een beperking. De onderwerpen op de website zijn vastgesteld op basis van de hulpvragen die Helpende Handen krijgt van (ouders van) mensen met een beperking.

Nieuw jasje
Met de komst van het Reformatorisch Zorgloket is de 'gewone' website van Helpende Handen ook vernieuwd. Deze website bevat informatie over de activiteiten die Helpende Handen jaarlijks organiseert voor de mensen die Helpende Handen ondersteunt. Deze website bevat tevens informatie over de ondersteuning die Helpende Handen mensen met een beperking en hun familieleden biedt.

Toegankelijk
Als belangenvereniging voor mensen met een beperking vinden we het belangrijk dat iedereen toegang krijgt tot de juiste informatie. Daarom voldoen onze websites aan de eisen die gesteld worden voor toegankelijke websites.

Hoewel de websites nieuw zijn, blijft Helpende Handen hetzelfde. Wij blijven mensen met een beperking en hun familieleden ondersteunen om mensen met een beperking een betekenisvolle plaats te bieden in gezin, kerk en samenleving.

OUDERE BLOGS