Blogs
24 september 2021 - Inge van Hell

Vrijwilligers - ze zijn goud waard!

Inge van Hell

Wat zou Helpende Handen zijn zónder vrijwilligers?

In het hele land is de zomervakantie inmiddels achter de rug en het nieuwe seizoen is gestart, niet alleen op scholen en in kerken, maar ook bij Helpende Handen. In de achterliggende twee weken heb ik al vier avonden mogen werken en ook voor de komende tijd staan verschillende bijeenkomsten en vergaderingen gepland. 
In deze blog wil ik een lofrede houden over alle vrijwilligers en anderen die zich vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend inzetten voor het werk van Helpende Handen en daarmee voor onze doelgroep: mensen met een beperking.

Ik denk dan bijvoorbeeld aan de vrijwilligers die de afgelopen dagen en weken hun mailbox vol zagen stromen met mails om gezamenlijk de komende bijeenkomsten voor ouders van kinderen met een beperking en (jong)volwassenen met een beperking voor te bereiden. De samenwerking verloopt gesmeerd en deze vrijwilligers zorgen ervoor dat de bijeenkomsten door kunnen gaan op verschillende plaatsen in het land en voor verschillende doelgroepen.

Ook noem ik graag de ambtsdragers die één of meer keren in de afgelopen weken naar Woerden of andere locaties reden om in gesprek te gaan over en met jongeren en volwassenen met autisme.

Wat zou Helpende Handen zónder hen zijn? Natuurlijk, dan waren we als negen collega’s gezamenlijk vanuit het kantoor in Woerden of vanuit onze thuiswerkplek met hart en ziel aan het werk voor onze doelgroep. Maar dan zouden we niet kunnen doen wat we nu doen: zoveel bijeenkomsten en ontmoetingsmomenten aanbieden. Hulde aan onze vrijwilligers: ze zijn goud waard! 

OUDERE BLOGS