Nieuws
20 mei 2020

Stapsgewijze versoepling coronamaatregelen langdurige zorg

Stapsgewijze versoepling coronamaatregelen langdurige zorg

19 mei 2020 kondigde het kabinet een volgende stap waarin een aantal coronamaatregelen versoepeld worden. Ook voor mensen met een langdurige zorgvraag wordt stapsgewijs een aantal maatregelen versoepeld.

Voortgezet speciaal onderwijs gaat ook op 2 juni open voor alle leerlingen. Ook hier nemen scholen maatregelen zodat 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit vergt maatwerk en zal in dit type onderwijs niet altijd mogelijk zijn.

Ouderenzorg

Op één locatie per GGD-regio wordt bezoek aan verpleeghuizen beperkt en onder strenge voorwaarden toegelaten. Vanaf 25 mei zal dit worden uitgebreid naar meer locaties. Het perspectief is dat vanaf 15 juni de bezoekregeling landelijk wordt aangepast.

Gehandicaptenzorg

Uiterlijk 15 juni is bezoek mogelijk voor alle mensen met een beperking in de instelling waar zij wonen en per 1 juli is met iedere cliënt - die dat wenst - een afspraak gemaakt over logeren buiten de instelling. Kinderen en jeugdigen in de residentiële zorg kunnen uiterlijk 25 mei weer bezoek ontvangen door twee vaste bezoekers. Waar het mogelijk is, worden er al voor deze data afspraken gemaakt.

Vanaf 1 juni 2020 krijgt iedere cliënt - zowel cliënten die thuis wonen, als in een woonvorm van een zorgaanbieder - een passende vorm van dagbesteding. Ook start de dagbesteding op specifieke dagbestedingslocaties weer op. De algemene maatregelen en het organiseren van veilig vervoer zijn cruciale randvoorwaarden, waarvoor een protocol geldt.

Helpende Handen

1,5 meter afstand houden, handen wassen, hoesten en niezen in de ellenboog. Zomaar een aantal regels en tips die inmiddels bekend zijn. Maar, hoe vertel je je kind met een beperking wat corona is en wat wel en niet mag? Helpende Handen ontwikkelde hiervoor een speciale coronapagina.

Heb je in deze periode van onzekerheid vragen over je persoonlijke situatie? Neem dan contact op met Helpende Handen. Onze medewerkers zijn 'gewoon' bereikbaar.

OUDERE NIEUWSARTIKELEN

  • 04 juni 2020

    Welzijn mantelzorger afhankelijk van welbevinden familielid

    Verder lezen
  • 20 mei 2020

    Leo Huisman combineert Helpende Handen en de Oase

    Verder lezen