Blogs
22 februari 2021 - Corine Rademaker

Planten hebben water nodig

Corine Rademaker

Sinds onze regering heeft opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken, ben ik maar een enkele keer op kantoor geweest. Wij kunnen daar veilig werken in een minimale bezetting. Maar omdat het niet echt noodzakelijk is daar te zijn, heb ik nog niet veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid en pak ik het werk de meeste tijd vanuit huis op.

Een aantal weken geleden schreef Bart-Jan Noorlander een weblog over eenzaamheid. Nu wil ik op geen enkele manier het thuiswerken de lading van eenzaamheid geven, maar toch mis je wel iets en draagt het thuiswerken voor mij niet altijd bij aan de arbeidsvreugde. Dat besefte ik des te meer toen ik onlangs weer op kantoor kwam.

Bij binnenkomst stond ik oog in oog met slaphangende planten. Blijkbaar was er al even niemand in de ruimte geweest en waren ze aandacht tekort gekomen. Met een grote hoeveelheid water hoopte ik ze nog te kunnen redden.

Van een collega uit een andere organisatie in het gebouw klonk de gekscherende vraag of de planten symbool stonden voor het werk van Helpende Handen. Ik kon hem geruststellen. We proberen er met z’n allen het beste van te maken en op allerlei  manieren het werk zo voort te zetten dat we er zijn voor hen die het juist in deze tijd extra zwaar hebben.

Deze dag kon ik weer koffiedrinken en lunchen met collega’s. Dat was na al de digitale momenten een verademing en gezellig. Er kon weer overleg plaatsvinden en uitwisseling van waar we op dat moment mee bezig waren. Inspirerend en motiverend. Gedurende de dag stelden we vast dat het elkaar zien in het werk een grote meerwaarde heeft. Het deed ons allemaal goed.

Aan het einde van de dag ruimde ik voldaan mijn bureau op. Ik liet mijn blik nog even door de ruimte gaan en constateerde dat de planten er weer heel behoorlijk bij stonden. Ik voelde mij een beetje als de planten. Ik had met deze dag op kantoor werken weer nieuwe energie opgedaan.

Laten we allemaal goed om ons heen kijken, er is vast wel ergens een ‘plant’ die water nodig heeft. Misschien kun je met een klein beetje aandacht iemand op laten fleuren.

OUDERE BLOGS